újabb események régebbi események további események
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Halhatatlanok márpedig vannak!

2022. augusztus 21.

Vissza a naplóhoz

Van egy bácsi az utcánkban. Szerintem ő halhatatlan. Már akkor is sokszor kint állt a kiskapuban, amikor kisiskolásként naponta elsétáltam a házuk előtt. Az egyik osztálytársam nagypapája. Az én nagyapám már tíz éve meghalt.
Ő ott állt rengetegszer a kiskapuban, akkor is, amikor már messzi iskolából jártam haza, akkor is, amikor az első munkahelyemről jöttem haza, és tegnap is, ugyanúgy, mint mindig. Ha született volna gyermekem, ez idő alatt a negyvenhárom évemmel akár nagymama is lehetnék. Vihetném épp óvodába a gyermekem után az első unokámat, és akkor is ott sétálnánk el a bácsi előtt. Tavaly láttam, ahogyan az utcán nyíló rózsabokra fölé hajol, és egy nyíló, vörös rózsa illatát a kezével hajtja maga felé. Ezt látva én is az orromban éreztem a rózsa illatát.

Általában nem szoktam megállni és beszélgetni vele, csak köszönök és rohanok tova. De tegnapelőtt megálltam. Mondtam neki, hogy ő végig ott volt egészen gyerekkoromtól. Hogy lassan én öregszem meg, de ő még mindig itt van, neki nem szabad meghalnia. Mesélte, hogy a felesége már régen meghalt. Rá nem is emlékszem. Csak a nagy szemű ringlójára, ami akkora volt, mint egy kisebb barack. Még most is érzem az ízét a fűből felszedett ízletes gyümölcsnek. Sokszor mondta, hogy szedjek nyugodtan. Halhatatlanok márpedig vannak. Akár az utcán a kiskapukban, arra várva, hogy valaki megálljon beszélgetni velük, akár már csak az emlékeinkben.

- V. -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: