újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Hepi Valentájn déj!

2021. február 14.

Vissza a naplóhoz

Na, végre egy igazi magyar ünnep. Mert, ugye, augusztus 20-a az nem az. Ki volt nekünk Augustus? Senki. A Húszról meg még csak nem is hallottam. Talán valami római keresztnév lehetett.
Fáradhatatlan kutatómunka után magyar történészek kiderítették a Valentin-nap eredetét. Itt közlöm a legfrissebb eredményeiket e témában.
Giorgio Sagredo – akit egyébként Szent Gellért püspökként ismerünk – honosította meg ezt az ünnepet nálunk. Több mint húsz évet töltött el hazánkban addig a bizonyos incidensig, mígnem névadója lett egy Duna-parti hegynek.
Miután a medvék vagy kijöttek a barlangjukból, vagy nem, elindult virágot vásárolni. Bálint gazda volt a helybéli virágdíler. Nála vette meg mindig az első tavaszi virágokat. Akkortájt még más volt az éghajlat, és más volt a virágok neve is. Az első tavaszi virág nem a hóvirág, hanem a máig is lefordítatlan latin nevű februarus tizennégyus volt. Talán mostanában dátumvirág lenne a neve.
Lassan mindenki rákapott erre a virágra. Először csak kóstolgatták a gyökerét, majd a leveleit, de nem ízlett egyik sem.
Akkor aztán odaadták az asszonyoknak, kezdjenek vele, amit akarnak.
Ezek voltak az első Bálint-napi virágok. A szeretet és önzetlenség virágai.
A kutatók még azt is kiderítették, miért Valentin-nap a Bálint-nap.
Csak.
Nem szeretném ezt a szép hagyományt felrúgni, ezért minden szerelmesnek sok boldogságot kívánok az eljövendő időben. (Fontosnak tűnik, hogy egymással. De ha mégsem, akkor valaki mással.)
Nem mellékesen sok boldogságot minden Bálintnak.
Na, nem bánom, a szülinaposoknak is.
És akkor most mindenki jól járt. Nem beszélve a virágárusokról – náluk ilyenkor a macskák is palacsintával törülköznek.

- Nem Tom -A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: