Húsgombóckám...
2011. augusztus 13.
Főztünk, na...
Paradicsomos húsgombóc recept:
A gombóchoz:
Fél kiló darálthús
csészényi rizs
egy tojás
só, bors, kicsi paprika
Összekeverjük, diónyi gombócokat gyúrunk, és leveskockás vízben kifőzzük. Ezzel a lével hígítjuk a végén a szószt.
A szószhoz:
Olaj és liszt felhasználásával rántás, egy csipetnyi őrölt paprikával
egy liter paradicsom ivólé - Lidl-ben kapható a legjobb - de ez csak az én véleményem
Só vagy ételízesítő
Fűszer: bazsalikom és zellerzöld
Készítése, mint a sima paradicsomszósznak.
Ráadás:
"Én meg te, két lángelme.... lálálálálálááááá...."
A bejegyzést írta: Virág
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Nem csak ezért járok Mohácsra, de a barátnőm mindig meglep egy új recepttel.
Mindjárt jövök, és folytatjuk!
Válasz erre: zsoltne.eva
Mi van gombócos Artúrok? :-)
Válasz erre: Virág
Legközelebb lángosra tanítalak. Vagy móresre... :D
Aztánmámitkövettem el, hogy móresre kell tanítanod?
:-))
Válasz erre: anubis
Maradjunk a lángosnál:)
Aztánmámitkövettem el, hogy móresre kell tanítanod?
:-))
Válasz erre: Virág
És még mit fogsz elkövetni! Hallod? :D
Válasz erre: anubis
Anyukám, én már olyan jó, és szelíd vagyok mint a ma született bárány..:)
Itt maradt a lila pólód, mag az alvós is. Pusszik!
Válasz erre: Virág
Mit művelt veled??? Anyukám, nem ismerek rád! :D
Itt maradt a lila pólód, mag az alvós is. Pusszik!
Válasz erre: anubis
Ezt majd személyesen, nem igazán publikus:)))