Húsvét után
2024. április 7.
A húsvét alatt nem fogyott el a rengeteg főtt tojás, és sonka is maradt bőven? Finom, és nem unalmas reggelit, és vacsorát varázsolhatunk belőle, úgy hogy kissé átalakítjuk a maradékokat. Javaslom a medvehagymát ízesítőnek, mert egészséges, és nagyon finom!
A sonkából pl.: csinálhatunk egy finom sonkás tésztát! A tészta lehet kockatészta, csőtészta, penne, vagy akár makaróni is!
Kifőzünk annyi tésztát, hogy arányban legyen a sonka mennyiségével. A sonkát apró kockákra vágjuk. Medvehagymát is nagyon apróra vágunk, és vajon a sonkával együtt egy kissé megfuttatjuk. Gyorsan megkeverjük, és összekeverjük a kifőtt tésztával. Egy nagyobb jénai tálba, vagy egy kisebb tepsibe simítjuk, és a tetejére öntünk egy egész tojással elkevert főzőtejszínt, melybe jó sok sajtot is reszelünk! Ha van tejfölünk, akkor azt is keverhetünk hozzá! Előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük!
A főtt tojásokból finom reggeli lehet, pl.: töltött tojás!
A főtt tojások talpát levágjuk, és óvatosan kikaparjuk a sárgáikat. Összetörjük a sárgákat, egy kanál tejföllel, apróra vágott medvehagymával, vagy kaporral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a kikapart tojásokba! A kimaradt fűszeres tölteléket összekeverjük a tojások felkockázott talpával, és egy tálra halmozzuk a töltött tojások mellé! Sűrű besamelt készítünk, és leöntjük vele a töltött tojásokat, és a kis halmokat, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek!
De egy kis fantáziával, mással is lehet tölteni a tojásokat! Mondjuk csirke, kacsa, vagy libamájjal, kaviárral, szardellapasztával, kolbászkrémmel stb.….
Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Emillio -
A bejegyzést írta: Tündér
Hozzászólások
Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.