újabb események régebbi események további események
22:08
Ilpaki új cikket töltött fel
13:08
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
13:07
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
22:36
kalozlány módosította a naplóbejegyzését
22:21
kalozlány új bejegyzést írt a naplójába
09:02
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
08:35
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:51
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:01
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:40
Black Ice új cikket töltött fel
04:54
Furrionmxa regisztrált a weboldalra
21:07
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Telecasterchf regisztrált a weboldalra
01:53
Incipiosas regisztrált a weboldalra
20:13
Artisanwrl regisztrált a weboldalra
19:03
kalozlány új bejegyzést írt a naplójába
09:38
Dormanndh regisztrált a weboldalra
08:37
kalozlány módosította a naplóbejegyzését

Húsvéti listám

2019. április 21.

Vissza a naplóhoz

Korán reggel sms-t kaptam, hogy kész a sonkánk és tojásunk. A kedves anyósom ilyenkor a család összes sonkáját együtt főzi meg. Mínusz egy gond, vagyis ez is kihúzva a listámról.
Jólesően kinyújtóztam az ágyban és már az járt az agyamban, hogy hogyan fogom tizenöt perc rákészülés után kivonszolni magam a konyhába, hogy főzzek egy jó erős feketét. Összeszedelődzködtem és megfőztem, majd nekiláttam kortyolgatni a forró kávém, miközben kifelé bámultam az ablakon át a kertbe.
Igen, ez a hétvége ünnepi, Húsvét van. Erre a gondolatra hirtelen pánik hangulat lett úrrá rajtam. Nem vettem kalácsot, nem találtam ki, hogy mit süssek, és fogalmam sincs, hogy ma mi a fenét fogok ebédre az asztalra tenni. Próbáltam visszakényszeríteni magam az öt perccel azelőtti idillikus(abb) állapotomba, de az agyam már zakatolt és lassan a testem is kezdte felvenni vele a tempót. Minden elképzelés nélkül kihúztam egy adag lefagyasztott húst a mélyhűtőből. Hogy mi lesz belőle, még nem lehet tudni, de Szentgyörgyi is véletlen talált rá a C-vitaminra, hát én is rögtönözni fogok.
Miért van az, hogy egy idő és bizonyos kor után, már az ember lánya csak túlélni akarja az ünnepeket, és meg sem próbálja élvezni?! Tudom, tudom…ápolni kell a hagyományt, kellenek a család összetartásához a közös élmények. Már a múlt hétvégén is tojásokat festettünk, tegnap pedig közösen vágtunk orgona ágat a vázába. Ezeket is gyorsan kihúzhatom.
Csokitojásokat viszont vettem!!! Még valami, amit kipipálhatok a nem éppen rövid listámról. Huh! Igaz a tavalyi adag is a kamraszekrény mélyén lapul, tuti, hogy fél éve lejárt a „szavijuk”, azokat mégsem adhatom a locsolóknak. Hüm hümm. Akkor vegyük csak elő, majd a kóbor betévedőknek és a harapós kutyás szomszédnak elosztogatom őket. Szomszéd is kihúzva!
Tavaly bolondok háza volt itthon, mert az egész család nálunk ebédelt -mint minden évben-, közben jöttek a locsolók a lányokhoz, és emellett terítettem, kínáltam, főztem és rendreutasítottam a vendég gyerekeket, hogy ugyan ne görkorcsolyázzanak már a parkettán. Na, mire végére értem a tavalyi emlékeim felidézésének, addigra fel is ment rendesen a vérnyomásom. Idén másképp lesz, nem csinálok magamból robotot, hogy a hosszúhétvége után hullafáradtan essek be a munkahelyemre kedden!
Majd ceruzát vettem elő, hogy még felírjam azt a három dolgot arra a bizonyosra…, kalács, ebéd, sütemény...

A listám lehet, hogy nem mindig szokott meglenni végig, de valamit azért biztos, hogy jól csinálhatok, mert a gyerkőcök a tavalyi ámokfutás ellenére, idén is várják a húsvét hétfőt. Talán ők nem vették észre az én és az ünnep őrületét???
Istenem!
Gondtalan gyerekkor!

- Asszony -
Video: youtube.com
Kép: Internet

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: