újabb események régebbi események további események
14:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Isten éltessen, 'fiam'!

2022. június 15.

Vissza a naplóhoz

2018. november 20.-i jegyzet:

Alex ma egyéves. Finomat kapott ebből az alkalomból (nem mintha máskor nem kapna), mert úgyis a kaja az élete még mindig. Beles Kapitánynak (is) hívjuk, miután a Jégkorszak egyik részében meghallottam ezt a 'nevet'. Találó, amennyire szereti a bélését. Már nem morog kaja közben, de a mohósága nemsokat csökkent. A falatot is szépen veszi el, már nem akarja leharapni az ujjainkat. Nem tudom hány kg, de nehéz, mert izmos, masszív az alkata. Olyan, mint egy medvebocs, de a zord külső egy kenyérre kenhető kutyát takar. Persze a betörőknek ezt nem kell tudni. ;-D Az idegenekkel nem barátságos, előveszi az öblös hangját és fenyegetően morog. Jobb is, nem kell mindenkiben a havert látnia, mert akkor beengedne bárkit.
Rendkívül okos (a tekintetén is nagyon látszik), ragaszkodó, nagyon jó természetű kutya.
Imád labdázni, de hónapok óta nem labdázott és mégis emlékezett rá, mert amikor kérdeztem tőle, hogy "hol a labda?", akkor kis gondolkodás után értement és visszahozta. Okos!
Már egy ideje szabadon van és nagyon élvezi, rohangál, labdázunk. Amúgy sem vagyunk a láncon tartás hívei, csak muszáj volt átmenetileg a kertben uralkodó körülmények miatt, hogy ne essen baja. Kiiktattuk a veszélyforrásokat és nyargalhat kedvére. Ha hívjuk, azonnal szalad felénk boldogan. Nagyon a szívemhez nőtt már ezalatt az egy év alatt is és a faterom is imádja. Sokmindent megért, megfigyel és a korához képest meglepően szófogadó, meg nyugodt is. Elfogultnak tűnhetek, hogy csupa jót írok róla, de valóban nincs okom panaszra vele kapcsolatban. Néha alkalmi süket, de ennyi belefér, mivel tényleg jó kutya és még csak egyéves. Majd tanul és komolyodik tovább.
Beengedjük pár napja a folyosóra, hogy ne fagyoskodjon. Embertelenség kint hagyni a hidegben olyan esetben, ha van olyan helyiség, ahol az állat meghúzhatja magát és ahol nem tud kárt tenni semmiben, magában sem. Van neki fekhely, jókat alszik. Horkol még mindig. :-D Majd csinálok neki egy fasza házat, csak kell venni hozzá anyagokat, szigetelést is rakok majd a falaiba. Addig bent lehet éjjel és nappal is bejöhet, ha zord az idő. Nagyon jó kutya, mert nem csinál kárt és nem is piszkít sehová, jelzi, ha ki kell mennie. Éjjel sem dobja le az aknát, meg nem vizel be, pedig tanítva sem lett a szobatisztaságra, mert odakint nem volt szüksége erre a tudásra. Reggelig tartja a rakományt és csak az udvaron szabadul meg tőle.
Szokása, hogy rálép a lábamra az egyik mellső mancsával és úgy figyel a mondandómra, miközben simogatom. A csuklómat/karomat is át szokta fogni, miközben simogatom, meg van, hogy leül a lábamhoz és nekidől. Nagyon igényli a szeretet adását és kapását is. Még mindig szereti rágcsálni a kezünket, de nem durvul. Ha a pulóverem/kabátom ujját kezdi rágni, elég annyit mondanom, hogy "fuj!" és elengedi. Imádjuk a szófogadó, okos búráját!
Fél a víztől, a vihartól, a kúthoz tartozó vödörtől :-D és a szőrnyírást sem szereti, zavarában 'röfög' közben, de azért hagyja.
Az már kiderült, hogy Houdini veszett el benne, 3 hámot rágott le magáról, 2 láncot tépett el és egy forgót tört el, de mint fentebb írtam, végre szabadon lehet (2-3 hete).
Még mindig szeret a hosszú nyelvével jól képen nyalni váratlanul, amikor dumálok neki, meg a nagy bumszli orrát a képembe tolni/kishíján a szemembe nyomni, miközben a mancsait a vállaimon pihenteti, ahogy szemben vagyunk egymással. A váratlanul felugrás is szokása még mindig, úgyhogy résen kell lenni a közelhajolásnál, ha nem akar az ember egy orrost. Kisebb korában párszor belefejelt így az orromba, azóta vigyázok. :-D
Már kezd nagykutyásodni és nyár óta elássa az ételét - már amikor hagy ugye a Beles Kapitány - és sok téren változott már a viselkedése, de még észrevehetően kölyök is, olyan bolond tud lenni, hogy mindig röhögünk rajta. Még mindig nem felemelt lábbal slagol, csak megáll, azt' engedi, szóval még itt is megmutatkozik a kölyök énje. Szeleburdi, ész nélkül rohan, sokszor nekünk kell fékezésre inteni, nehogy belerohanjon dolgokba. Öröm Vele minden nap!
Isten éltesse a lehető legtovább!

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: