újabb események régebbi események további események
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Jövő hétfőtől

2022. szeptember 25.

Vissza a naplóhoz

2021. február 15.-i jegyzet:

folytatom a terápiát a mókussal. Októberben maradtak abba az ülések, aztán ugye lerobbantam és akkor azért nem tudtam menni. Most már mobilis vagyok és időszerű is a terápia, mert egy ideje megint nagyon libikókázik a hangulatom és folytatni is kell, amit elkezdtünk. A szorongásom is elég durva, nem tudok sem személyesen, sem telefonon beszélgetést folytatni idegenekkel, ismerősökkel is csak feszengve, kezdeményezni meg pláne nem. Ahhoz, hogy pl. a házi-, vagy a pszichodokit felhívjam, meg kell magam erőltetni és közben lever a víz, meg alig tudok megszólalni. Maszkban fogad a pszichodoki, mióta van ez az őrület és ez nekem jól jön, mert kevésbé feszengek, ahogy a maszk takar. Persze ez neki biztos nehezítő körülmény, mert a mimika nagyrésze így rejtve marad. A családtémánál, konkrétabban a fateromnál hagytuk abba a diskurzust, szóval gondolom ott fogjuk folytatni.

Alex állapota most egész' elfogadható, hízott is és akkora kabátja lett, hogy nem egy snauzernek, hanem medvének néz ki. Nagyon jól néz ki, most olyan mint egy egészséges kutya. Majd ha társ lesz a fotózásban, lekattintom. Van panasza, de enyhe. Remélem még kapunk sok időt!

A Raynaud nagyon durva. Be-beszorongat a lábszáram-combom rövidebb-hosszabb időkre, de a leggázabb a lábfejem - szokás szerint. A két nagylábujjam utolsó percét le is vághatnák, kb. nem is érezném és sokszor a többi is szét van fagyva, de azok még érzékelnek, amikor épp' nem zsibbasztja őket a fagyás. Előbbi kettő alapból is egyre nagyobb területen érzéketlen, mert az idegek itt-ott kinyiffantak az évek alatt. Legalább nem fáj, ha belerúgok valamibe. ;-) Van, hogy az egész lábfejem fagyos, meg persze mindenféle színben játszik. Hiába veszek fel irhával bélelt zoknit, nem indul meg a keringés órákig sem. Tök merevek az ujjaim, legalábbis eléggé be van szűkülve a mozgástartományuk, ami bal lábon eleve olyan a RA-tól, viszont a fagyás mindkettővel ezt teszi és csak akkor működik rendesen a másik oldal, amikor 'kiolvad'. Ennek a merev-érzéketlen állapotnak köszönhetően bukdácsolok, mert rontja az alapból is szar egyensúlyomat, meg nem érzem a talajt és hogy mennyire emeltem fel a lábam, ha nem eléggé, akkor megbotlom a saját lábamban, ahogy a leérő ujjaim alámgörbülnek (mondom, hogy jól jön az érzéketlenség :-D). Csak azért nem törtem még el a lábamat, mert eddig még jó volt a reflexem és nem nehezedtem rá. Éjjel fel szoktak melegedni, de mára virradóan reggelre le voltak fagyva, szóval ma zokniban alszom, hátha segít. Utálom, pedig csak egy kis textildarab, mégis idegesít és nem tudok aludni, ha rajtam van, de most nincs apelláta.
A kezeim is hasonlóan gázak, bár azért azokban még mindenhol él az érzékelés és hamarabb észhez is térnek, de ugyanúgy fagyosak-merevek-színesek és száguld fel a bal karomba az érgörcs, onnan meg a szíverembe és jönnek a finomságok, szóval nem oké ez így. Ha véletlenül túl hideg a cucc, amit fogyasztok (kerülöm a hideg dolgokat, de van, aminél kivédhetetlen), lezsibbad az egész szájberendezésem pofazacskóstól, nyelvestől, szájpadlásostól és elkékül a szám. Szólok a dokinak, mert ilyenfokú tomboláskor szokott jönni az infúzió.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: