Kandírozott citrusfélék
2011. december 23.
Gyors kandírozás
A feldarabolt gyümölcsöket 3 napig áztatjuk hideg vízben, hogy elveszítse a keserű ízét (citrusok). Én fehérbort is teszek bele az első napon fele-fele arányban, minden nap le kell cserélni a vizet. A negyedik napon lecsepegtetjük és víz nélkül felrakjuk főni a gyümölcs felének a mennyiségével megegyező kristálycukrot szórunk rá, és jól kiforraljuk (levet fog ereszteni) míg ragacsos lesz. Ha megvan sütőpapíron csilingelősre szárítjuk.
Ha kész nan olvadt csokiba is lehet mártani és úgy szárítani utána. :)
Infó:
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C3%A1s/Kand%C3%ADroz%C3%A1s
és kép a netről!
A bejegyzést írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Szia Virág!
Nagyon finomnak tűnik! Amiben csoki van, már jó, nem? :)
Pussz, Tündér
Még nem tusom, csak most készítem elő, vagyis most még csak áztatom hozzá a nari és grépfrút héját.
Nagyon finomnak tűnik! Amiben csoki van, már jó, nem? :)
Pussz, Tündér