újabb események régebbi események további események
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kertész szememmel

2022. november 20.

Vissza a naplóhoz

A hosszú és bolondos ősz lassan véget ér a kertekben. A rendkívül aszályos nyár utáni esős szeptember kinyílásra késztette a kora tavasszal virágzó, rózsaszínben pompázó kikeleti bangitát és a szerényebb téli jázmin is kibontotta sárga virágait, akik meglepve üdvözlik a leköszönő tárnicsloncot.

Ezúttal nem fagytak el a temetőben a krizantémok, dacolva a barátságtalan köddel büszkén pompáztak a sírokon. Még a paprikák is peckesen tűrték a szitáló esőt a zöldségágyásokban, csak az érzékenyebb paradicsomok adták meg magukat a nyirkosabb éjszakáknak. Azért még elültettem tegnap pár cserepest a földbe, és egy hete már a megkésett tulipánok is föld alá kerültek. Rózsaszínben fognak pompázni a hortenzia, a rózsák és a pünkösdirózsa közt. Látom őket, pedig még sehol sincsenek.

Fafűrészelés közben a fekete macska mellénk hoz egy pórul járt cinkét, és nem érti, miért nem kap dicséretet a jó fogásra, de azért nem sértődik meg annyira, hogy ne falná be. Közben az ökörszemre gondolok, amit a csipkebogyó bokron láttam, hogy remélem ő nem kerül a macskaétlapra. Idén sem vágom vissza azt a bokrot, hadd legyen étek, s menedék is egyszerre a madaraknak.

A fa lassan mind feldarabolva és behordva a fáskamrába, már jöhet a tél, bár még csak odafent északon mutatta meg magát a hó. Ha a nap épp nem süt odakint, a kandalló melege mellől nehezen kívánkozik ki a lélek a szabadba, s leginkább egyáltalán nem. Azért a virágmagokból már tíz csomag is a konyhában várja a tavaszt, mert a teremtő lélek sosem unatkozik, maximum várakozik, s addig is valamivel kreatívan elüti az időt.

Még tíz nap, és itt a december. Olykor decemberben már látni a hóvirágok csúcsait a fűben. Az ember ilyenkor megpihen, elégedetten figyeli a pánikban ünnepekre készülőket, s közben felfedezi önnön mélységeit és magasságait, tervezi a jövőt. Folyton a kertemet tervezem, s sokszor fél napokat sátálok az ásóval, hogy hová tehetnék még valamit, mielőtt a december végleg lecsap a kertemre és rám.

- Zöld ujj - Grüner Daumen -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: