Ki ne tudná?
2015. december 10.
Mennyire egyszerű és nagyszerű étek, mégis milyen ritkán készítjük el, én legalábbis így vagyok ezzel... majd elfelejtettem, pedig akkor is sikerélményem volt, amikor először készítettem a sóletet... Most meg? Egyenesen eget rengető!
Hozzávalók: Egy olyan edény, amit nem sajnálsz betenni a sütőbe, fedővel együtt... A belevalók kinek-kinek kedve szerint... Bízd az időre, de azért nem árt egyszer két óra magasságában ellenőrizni, hogy nem főtte e el a levét.
A mennyiség nem válhat a minőség rovására... és akkor a végeredmény garantált...
A saját fotó a bizonyíték,... amit végre sikerült feltennem... :-)
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Igy el is hiszem, hogy a Tiéd is finom!
Puszi
Válasz erre: Ilona
Nagyon jól néz ki! Gerslit tettél bele? Képzeld, én vagy három éve nem csináltam és vagy kéthete nekiestem, mert volt jó füstölhúsom. Olyan finom lett,-mivel elosztogattam-hogy még a sógorom is felhívott! , hogy egyszerre befalta az egészet és a keresztfiam is megköszönte, pedig nem szokása..:-)
Igy el is hiszem, hogy a Tiéd is finom!
Puszi
Puszi
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)
Válasz erre: Ilona
Gratulálok a fotóhoz! Most, a képet látva töredelmesen bevallom, bár már előbb is észrevettem, hogy a tojást kifelejtettem...Az igazság az, hogy nagyon kevés ételt csinálok könyvből, talán ha elolvasom, akkor rájöttem volna..
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)
Válasz erre: Sanda
Ilonám, én a helyedben azért egy kicsit aggódnék...
Válasz erre: Ilona
Gratulálok a fotóhoz! Most, a képet látva töredelmesen bevallom, bár már előbb is észrevettem, hogy a tojást kifelejtettem...Az igazság az, hogy nagyon kevés ételt csinálok könyvből, talán ha elolvasom, akkor rájöttem volna..
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Látod?... Itt van a sok almám, ráadásul én is szeretem a máglyarakást..., azt hiszem holnap összedobok egy kis tepsivel... Köszi az ötletet! :-)
Kérdezed, hogy ki ne tudná? Nos, szerintem te! Az igazi
sóletet beáztatott cserépedényben (mondjuk római, vagy
pataki tálban) és kemencében készítik! Tehát nem akármilyen
edényben! Az más kérdés, hogy zománcozott edényben is
lehet készíteni, - de abban más lesz az íze! A másik fontos dolog
a füstölt libacomb és mell, plusz a jól megsikált tojások héjastól!
És persze a tarkabab, és a gersli! A főzés 200 fokon, időnként
az elfőtt vizet pótolni kell! Ilyen az eredeti zsidó sólet receptje!
Isteni lesz! Jó étvágyat!
Pussz: emillio
Válasz erre: emillio
Kedves Zséva!
Kérdezed, hogy ki ne tudná? Nos, szerintem te! Az igazi
sóletet beáztatott cserépedényben (mondjuk római, vagy
pataki tálban) és kemencében készítik! Tehát nem akármilyen
edényben! Az más kérdés, hogy zománcozott edényben is
lehet készíteni, - de abban más lesz az íze! A másik fontos dolog
a füstölt libacomb és mell, plusz a jól megsikált tojások héjastól!
És persze a tarkabab, és a gersli! A főzés 200 fokon, időnként
az elfőtt vizet pótolni kell! Ilyen az eredeti zsidó sólet receptje!
Isteni lesz! Jó étvágyat!
Pussz: emillio
Nem vagyok én a jónak elrontója, a sólet így is isteni lett, az étvágyam meg kitűnő,
s mivel mindennel, mi hozzá kelhetett nem rendelkezhetek, megelégedtem azzal, ami van, egy zománcozott edénnyel... Képzeld! Lesikálható!... Még az eredeti zsidó sóletbe való is valami egyébbel pótolható. Gyakorlat teszi a mestert!
Pussz, Éva