Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. november 4. 07:55
Már csak azt nem tudom, amellett, hogy nálam jobban senki sem szeretheti a kocsonyát, mi az a "fagasztó"?! :-)
Addig-addig beszéltünk róla, hogy én is megkívántam, el is megyek beszerezni a hozzávalókat, csak az még kicsit odébb van... Én a kocsonyát hót mereven szeretem, nem rezgőn... legyen benne minden, ami kell!
Köszönöm, Évi, az fagyasztó akart lenni, csak kimaradt egy betű...Észrevettem, de a hozzászólásokat utólag már nem tudom javítani
Halihó!-ho,ho...-Évi, én is úgy vagyok, mint Bakfitty és Anyu, nem az időjárástól teszem függővé, mit mikor főzök-hanem a fagasztótól :-))) Most találtam két körmöt, a szalonna-bőrkét meg mindig elteszem, így villámként nekiestem a kocsonyának...Nem bántam meg, jó lett, pedig nem tettem be a hűtőbe...
Már csak azt nem tudom, amellett, hogy nálam jobban senki sem szeretheti a kocsonyát, mi az a "fagasztó"?! :-)
Addig-addig beszéltünk róla, hogy én is megkívántam, el is megyek beszerezni a hozzávalókat, csak az még kicsit odébb van... Én a kocsonyát hót mereven szeretem, nem rezgőn... legyen benne minden, ami kell!
Kedves Anyu, azt hiszem,már írtam, hogy nagyon egyformán gondolkodunk...
Még annyit hozzátennék a kocsonyához, hogy én legjobban azt szeretem benne, amikor leszűröm és kiveszem belőle szortírozás előtt a zöldségeket és a húsokat csontozásra.Számomra nem létezik finomabb, mint a kocsnyalében főtt zöldség, amit azon mód elpusztítok! :-)
Igazad van,nem évszakfüggő,ahogy a bejgli sem.Mi már megengedhetjük magunknak hogy akkor főzzük süssük amikor ráéhezünk. :)
Kedves Anyu, azt hiszem,már írtam, hogy nagyon egyformán gondolkodunk...
Még annyit hozzátennék a kocsonyához, hogy én legjobban azt szeretem benne, amikor leszűröm és kiveszem belőle szortírozás előtt a zöldségeket és a húsokat csontozásra.Számomra nem létezik finomabb, mint a kocsnyalében főtt zöldség, amit azon mód elpusztítok! :-)
Guszta! :)
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Fogyaszd egészséggel!
bakfitty
Köszönöm, Bakfitty, beiglit is régen csináltam már, adtál egy jó tippet!
Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. november 2. 18:13
Nem látom, hogy rezegne. Jusztse követem a példád, megvárom, míg leesik az első hó. Amúgy a kedvencem.
Halihó! :-)
Halihó!-ho,ho...-Évi, én is úgy vagyok, mint Bakfitty és Anyu, nem az időjárástól teszem függővé, mit mikor főzök-hanem a fagasztótól :-))) Most találtam két körmöt, a szalonna-bőrkét meg mindig elteszem, így villámként nekiestem a kocsonyának...Nem bántam meg, jó lett, pedig nem tettem be a hűtőbe...
Guszta! :)
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Fogyaszd egészséggel!
bakfitty
Igazad van,nem évszakfüggő,ahogy a bejgli sem.Mi már megengedhetjük magunknak hogy akkor főzzük süssük amikor ráéhezünk. :)
Megelőztél.Én még csak kacérkodtam a gondolattal.Én is belevágok a jövő héten valamikor.
Puszi
2017. november 2. 20:38
Guszta! :)
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Cathy - 2017. november 4. 22:40
Igen, tudom, csak nehezen szanom ra magam. De tegnap vegul sikerult, reggelre szepen ossze is allt, egeszen jo lett. :)
Puszi
Válasz erre: Ilona - 2017. november 3. 19:48
Cathy, tudod, ez a világ legegyszerűbb kajája, az ember délelőtt odateszi, délután meg leveszi...:-)
Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. november 4. 07:55
Már csak azt nem tudom, amellett, hogy nálam jobban senki sem szeretheti a kocsonyát, mi az a "fagasztó"?! :-)
Addig-addig beszéltünk róla, hogy én is megkívántam, el is megyek beszerezni a hozzávalókat, csak az még kicsit odébb van... Én a kocsonyát hót mereven szeretem, nem rezgőn... legyen benne minden, ami kell!
Válasz erre: Ilona - 2017. november 3. 19:43
Halihó!-ho,ho...-Évi, én is úgy vagyok, mint Bakfitty és Anyu, nem az időjárástól teszem függővé, mit mikor főzök-hanem a fagasztótól :-))) Most találtam két körmöt, a szalonna-bőrkét meg mindig elteszem, így villámként nekiestem a kocsonyának...Nem bántam meg, jó lett, pedig nem tettem be a hűtőbe...
Addig-addig beszéltünk róla, hogy én is megkívántam, el is megyek beszerezni a hozzávalókat, csak az még kicsit odébb van... Én a kocsonyát hót mereven szeretem, nem rezgőn... legyen benne minden, ami kell!
Válasz erre: Ilona - 2017. november 3. 19:53
Kedves Anyu, azt hiszem,már írtam, hogy nagyon egyformán gondolkodunk...
Még annyit hozzátennék a kocsonyához, hogy én legjobban azt szeretem benne, amikor leszűröm és kiveszem belőle szortírozás előtt a zöldségeket és a húsokat csontozásra.Számomra nem létezik finomabb, mint a kocsnyalében főtt zöldség, amit azon mód elpusztítok! :-)
Puszi
Válasz erre: Anyu - 2017. november 3. 11:22
Igazad van,nem évszakfüggő,ahogy a bejgli sem.Mi már megengedhetjük magunknak hogy akkor főzzük süssük amikor ráéhezünk. :)
Még annyit hozzátennék a kocsonyához, hogy én legjobban azt szeretem benne, amikor leszűröm és kiveszem belőle szortírozás előtt a zöldségeket és a húsokat csontozásra.Számomra nem létezik finomabb, mint a kocsnyalében főtt zöldség, amit azon mód elpusztítok! :-)
Válasz erre: Cathy - 2017. november 2. 19:30
Egy ideje en is tervezem, de annyi dolgom van mostanaban. Valoszinu en is megvarom a havazast. :)
Válasz erre: - 2017. november 2. 20:38
Guszta! :)
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Fogyaszd egészséggel!
bakfitty
Üdv. Ilona
Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. november 2. 18:13
Nem látom, hogy rezegne. Jusztse követem a példád, megvárom, míg leesik az első hó. Amúgy a kedvencem.
Halihó! :-)
Válasz erre: - 2017. november 2. 20:38
Guszta! :)
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Fogyaszd egészséggel!
bakfitty
Megelőztél.Én még csak kacérkodtam a gondolattal.Én is belevágok a jövő héten valamikor.
Puszi
Még a fotón is látszik, hogy figyelemmel készítetted...
Mikor még intenzíven főzőcskéztem, nyáron is készítettem kocsonyát, és milyen finom is volt a nagy melegben!
Nem voltam e téren évszakfüggő, még az ünnepekhez sem ragaszkodtam...
Így volt ez pl. a bejglivel is!
Fogyaszd egészséggel!
bakfitty
Halihó! :-)