újabb események régebbi események további események
15:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:17
medikak regisztrált a weboldalra
16:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Konyhafőnök

2014. szeptember 25.

Vissza a naplóhoz

A főzőműsorok azért oly népszerűek, mert multifunkcionálisak, hiszen a cukkini nem cukkol senkit, a hal meg hallgat, legfeljebb némán tátog, és az olaj bármely tűzön, bárhol egyformán serceg.

Válogathatunk is közülük, külföldit is, magyart is, hogy érdekesebb legyen, celebek és művészek is főznek, Vacsoracsata és Hal a tortán címszó alatt.

Amikor elindult a Konyhafőnök sorozat, gondoltam, hogy végre magyar szakácsok magyar ételeket főznek, hát, mit mondjak, nagyot tévedtem. Nem láttam mindegyik epizódját, de amit láttam, az nekem elég volt. Főznek abban mindent, csak rendes, magyar gyomornak való ételek nem. Nagy tányér közepén némi díszes gezemice, melyektől az ítészek is fanyalognak és eszükbe sem jut, hogy megetessék azokat azokkal,akik főzték. Pedig az lenne az igazi, ha a versenyzők hazaérve már egyetlen kanállal sem tudnának enni édesanyjuk csülkös bableveséből, meg sem tudnák kóstolni a lekváros buktát, a mackótól meg elvárnák, hogy brummogjon, a handabakáréról meg azt hiszik, hogy szökött katona.

Ha nekem annyi forintom lenne, ahány konyhafőnök él kis hazánkban, akkor nagyon gazdag lennék, mondhatni milliomos, hiszen valamennyi háziasszony konyhafőnök a saját konyhájában.

Úgy vélem, hogy az utolsó percben vagyunk, amikor még nagyanyáink ízes ételeinek receptjét megszerezhetnénk, és népszerűsíthetnénk a magyar ételeket, melyek hazai alapanyagokból készülnének, hiszen itt nem terem garnéla, tengeri csillag, és a tőkéről sem a tengeri hal jut eszünkbe, hanem a fatuskó, amelyen az aprófát vágjuk, no, az értelmiség egy részénél, az idősebbeknél, még beugrik Karl Marx neve is.

És az adagok, hát, nagy tényér közepét összepiszkolják kissé, hogy mosogatni kelljen, de azzal nem lakna jól még egy hároméves gyerek sem.

Magyarként én a magyar konyha népszerűsítése mellett voksolok, annál is inkább, mert felnő több ifjú nemzedék úgy, hogy nem tudja, mi az a paradicsomleves, csak a nyugati mekdönciket ismerik.

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

Ez Yolla, az anyukák,nagymamák felelőssége valahol.Hogy a gyereknek ne a Meki legyen a természetes,hanem az anyu főztje.Ha az anyu még tud főzni!Itt dőlnek el a dolgok.Ha az anyu megtanulta az ő anyukájától a jó csülkös bablevest és a lekváros buktát,akkor azt adja tovább csemetéjének és nem viszi kényelmi szempontból a Mekibe inkább,és a csemetének nem az lesz a természetes,hanem az,hogy az anyu milyen jókat főz.A fiam is a magyaros krumplilevesnek,lencselevesnek,finom húslevesnek örült leginkább,az itthoni ízeknek.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: