Konyhafőnök
2014. szeptember 25.
A főzőműsorok azért oly népszerűek, mert multifunkcionálisak, hiszen a cukkini nem cukkol senkit, a hal meg hallgat, legfeljebb némán tátog, és az olaj bármely tűzön, bárhol egyformán serceg.
Válogathatunk is közülük, külföldit is, magyart is, hogy érdekesebb legyen, celebek és művészek is főznek, Vacsoracsata és Hal a tortán címszó alatt.
Amikor elindult a Konyhafőnök sorozat, gondoltam, hogy végre magyar szakácsok magyar ételeket főznek, hát, mit mondjak, nagyot tévedtem. Nem láttam mindegyik epizódját, de amit láttam, az nekem elég volt. Főznek abban mindent, csak rendes, magyar gyomornak való ételek nem. Nagy tányér közepén némi díszes gezemice, melyektől az ítészek is fanyalognak és eszükbe sem jut, hogy megetessék azokat azokkal,akik főzték. Pedig az lenne az igazi, ha a versenyzők hazaérve már egyetlen kanállal sem tudnának enni édesanyjuk csülkös bableveséből, meg sem tudnák kóstolni a lekváros buktát, a mackótól meg elvárnák, hogy brummogjon, a handabakáréról meg azt hiszik, hogy szökött katona.
Ha nekem annyi forintom lenne, ahány konyhafőnök él kis hazánkban, akkor nagyon gazdag lennék, mondhatni milliomos, hiszen valamennyi háziasszony konyhafőnök a saját konyhájában.
Úgy vélem, hogy az utolsó percben vagyunk, amikor még nagyanyáink ízes ételeinek receptjét megszerezhetnénk, és népszerűsíthetnénk a magyar ételeket, melyek hazai alapanyagokból készülnének, hiszen itt nem terem garnéla, tengeri csillag, és a tőkéről sem a tengeri hal jut eszünkbe, hanem a fatuskó, amelyen az aprófát vágjuk, no, az értelmiség egy részénél, az idősebbeknél, még beugrik Karl Marx neve is.
És az adagok, hát, nagy tényér közepét összepiszkolják kissé, hogy mosogatni kelljen, de azzal nem lakna jól még egy hároméves gyerek sem.
Magyarként én a magyar konyha népszerűsítése mellett voksolok, annál is inkább, mert felnő több ifjú nemzedék úgy, hogy nem tudja, mi az a paradicsomleves, csak a nyugati mekdönciket ismerik.
A bejegyzést írta: Yolla
Hozzászólások
időrendi sorrend
Puszi