újabb események régebbi események további események
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kórházban

2022. június 21.

Vissza a naplóhoz

2019. március 16.-i jegyzetem:

vagyok, mert volt egy kis buli a fejemben.
Jóideje nem jártam bent, mert nem adódott olyan probléma, ami miatt kezelésre szorultam volna, szóval nincs okom panaszra. (Ha volna sem panaszkodnék.)
Az utóbbi időben több este is rohamoztam, majd néhány napja elmúltak ugyan, de a szédülés-fejfájás-fejzúgás megmaradt és a hőemelkedés is megint itt van, ahogy a véraláfutások is, úgyhogy vasculitis-barátom szorgalmasan ügyködik. Talán az köpött bele a keringésem levesébe.
Egyik este bizsergett többször a felsőajkam feletti rész, ami nem tudom, hogy előjel volt-e, de másnap reggel úgy keltem, hogy a fejem majd' szétrobbant, erős szédüléssel megspékelve, majd teljesen lezsibbadt a szám. Megpróbáltam beszélni, de csak hümmögni sikerült. Deja vu befigyelt. Mivel kikiabálni nem tudtam a konyhába, ahol a faterék voltak, fel akartam kelni, hogy kimegyek és jelzem valahogy a gondot, de a jobbkezem-lábam sem akart együttműködni, nehezek voltak és kicsit bizseregtek. Tudtam, hogy gáz van. Nemsokára enyhültek a dolgok, de a fejfájás-szédülés nem múlt el, viszont akkorra már tudtam beszélni, meg jobban mozogni, úgyhogy szóltam, hogy mi volt és azonnal juttassanak kórházba.
Nem tudom mikor mehetek haza, megfigyelnek.
A szív uh eredménye szerint nem a szívemből indult ki a keringési zavar, ami jó hír. Mostanság a szívem alig jelzi a létezését.
Belestek a fejembe is, ahol megcsodálhatták a légüres teret. ;-P Nem látták a rögöt, időközben feloldódhatott. Napok óta fájnak-fagynak megint a lábaim, előző este is volt egy kb. félórás, erős lábfájásom; a vádlim szét akart durranni, közben meg a lábfejem zsibbadt-lefagyott, ezt elmondtam és szerintük a lábamban keletkezett érgörcs okozhatott rögöt, ami aztán az agyamba vándorolva balhét csinált. Ez azért is gáz, mert sokszor van ilyen érgörcs és nem csak a lábszáramban. Szedek véralvadásgátlót, bár az sem véd 100%-ig, csak mérsékli valamelyest a veszélyt.
Rög nem volt már az agyamban, de láttak 2-3 mm-es régebbi sérüléseket. Régen, mikor MRI-vel néztek, azt mondták: nem látunk semmit a fejében. Orvosilag igazoltan agyatlan vagyok. :-D Örülök, hogy a szívem oké és az agyamban sincs rög. Az viszont meredek, hogy most vagyok a leginkább veszélyben, mert állítólag a TIA utáni első napokban szokott bekövetkezni a stroke. Gondolom emiatt is tartják rajtam a szemüket. Ígyis örülhetek, mert még nem volt agyvérzésem, csak ez az elzáródásos cucc, de ebből viszont volt pár és ezeknek a nyomait látták meg a felvételeken, meg egyetlen sem jó jel, nemhogy ismétlődve. Ennek ellenére nyugodt vagyok, mert értelmetlen volna félelemben élni, meg a kattogástól nem lenne jobb, sőt. Bízom Istenben, hogy ezután is megóv a nagyobb buliktól. A neurológus is megvizsgált, jól működöm már, de a rosszullétet követő pár órában még az egyensúlyom csapnivaló volt (a szokásos 'keljfeljancsit' is leköröztem), folyton elvitt a fejem az egyik irányba és dőltem el, meg ébren voltam ugyan, mégis mintha félálomba kerültem volna időnként, mindenféle zagyvaságot láttam-hallottam pillanatokra.
Talán megúsztam komolyabb károk nélkül.
Ami visszamaradt az eddigiekből az a rövidtávú memória bekrepálása, a koncentrálóképesség gyengülése, az egyensúlyzavar, meg a szavakat/mondatokat néha halandzsának hallom és vissza kell kérdeznem. Egyelőre ezeket fogták rá az agyamban eddig lezajló folyamatokra, remélem ez a legfrissebb nem okozott semmit. Komolyat tuti nem, arról már tudnék.
Most figyelnek, kapok értágítót és pihenek. Jól vagyok amúgy, csak a fejemből kivehetnék már a repülő sugárhajtóművét. :-D Kb. úgy zúg, pedig most épp' jó a vérnyomásom.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: