Krumplifasirt
2015. március 14.
Ma még mindig nedves, hűvös idő volt, így beszorultam. Gondoltam, nem főzök, holnap vasárnap lévén úgyis "nagykanállal" eszem..
De azért délben már korgott a gyomrom, természetesen azért, mert most nem volt semmi..
A tegnapi kumplipüréből maradt valamicske, tettem bele apróra vágott hagymát, mindenféle itthon található zöldséget reszelve amit lehetett,befűszereztem, kis lisztet, 1 tojást még belehajítottam és mint a fasirtot, olajban kisütöttem.
Hát ez olyan finom lett, hogy gondolkodom, máskor sem husos-fasírtot csinálok.
A szokásos káposztasalátával fogyasztottam..( milyen szépen írtam, igazából befaltam:-) )
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: emillio
Te kis Zséva!
Ha te tudnád, hogy mennyi mindenből lehet
püré köretet csinálni?!
Majd egyszer felhomályosítalak, ha lesz elég
időm, és jókedvem! Nem csak krumpliból
lehet ízletes köretet alkotni!
Ha te tudnád, hogy én tudom? Majd egyszer összerakjuk a tapasztalatunkat, de azt előrebocsájtom, nem lesz elég a szóbeli ismertető, csakis kóstolással egybekötött szakmai (gyakorlati) bemutató jöhet szóba,... ha nem ebben az életben, akkor a következőben...
Nehéz elképzelni, hogy a kedvenc pürémen kívül egyebet is lesz időm annyira megszeretni, bár ki tudja... Nem kétlem, hogy sokféle létezik,... egyék, vegyék,... de én egyelőre maradok a megszokottnál... :-)
Válasz erre: Anyu
Én a napokban a maradék krumlipüréből platnis lángost csináltam,amit nagyon szeretek,megkentem jó házi zsírral.Nagyon rég ettem már és kidobni ha nem muszáj nem dobok ki ételt.Annyira jólesett!Anyáink értettek a gazdaságos felhasználáshoz.Takarékoskodtak mert muszáj volt,mégis finomakat főztek.
Puszi
Puszi
Válasz erre: zsoltne.eva
Te voltál az okos..., mert én a maradék krumplipürét kidobtam, mert csak frissen finom, ha áll már nem az igazi... Mondanom se kell, hogy egyetlen szem krumpliból készítettem. Egyszer ettem belőle. Már a színe sem tetszett, amikor meghámoztam, valahogy idegenkedtem attól, hogy sárga volt a színe, mint a sárgarépa... mikor én a fehér színű püréhez szoktam. Most képzeld el? Sárga... Azon nem segített semmi, mert annak olyannak kell lenni! - írta a démoni konyha... Hát ilyen az én formám..., mert kíváncsi voltam! Még jó, hogy csak két szemet vettem, amúgy drága volt így is, de az még belefért...
Ha te tudnád, hogy mennyi mindenből lehet
püré köretet csinálni?!
Majd egyszer felhomályosítalak, ha lesz elég
időm, és jókedvem! Nem csak krumpliból
lehet ízletes köretet alkotni!