Magad, Uram...
2015. január 29.
Gyorsan eltelt a délelőttöm. Disznókodtam!
Tegnap vettem zsírszalonnát, mert a zsír is jó drága, ezt most kiolvasztottam és legalább lett egy kis tepertőm is.
Aztán vettem még egy fél diszófejet, most fő, abból meg disznósajtot bűvölök majd, mert így tudom, mi van benne. Nem utolsó szempont.. Kicsit babrás, de megéri.Mindig finom szokott lenni, esténként ilyenkor hagymás disznósajtot vacsorázom..
Disznósajt 1.
Fejhúst, tokaszalonnát jól megfõzzük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Kevés abalével, õrölt borssal‚ reszelt citromhéjjal ízesítjük. A disznó megtisztított, kimosott gyomrába töltjük, nyílását bevarrva az abalében kifõzzük. Két deszkalap közé helyezve, majd követ rátéve másnap reggelig préseljük.
Én tűvel lyuggatott nájlonzacskóba töltöm és amikor jól kihűlt, leveszem róla, majd irány a hűtő..
Szép napot Nektek! :)
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Szia, Anyu!
Én telente szoktam csinálni, amiben pedig kifőtt, abból másnap bableves ,vagy savanyú
krumplileves lesz..
PUSZI
Puszi
Milyen ügyes vagy!Eszembe nem jutott volna magamtól disznósajtot csinálni.Pedig a Papusom de szereti!És milyen drágán adják a boltban!Jó étvágyat hozzá!Aki ilyen ügyes,megérdemli,hogy finomságot egyen:)
Puszi
Én telente szoktam csinálni, amiben pedig kifőtt, abból másnap bableves ,vagy savanyú
krumplileves lesz..
PUSZI
Igazán ötletes vagy. Eszembe nem jutott volna ... :) Nagy ráértemben megpróbálkozom vele, csak nyerhetek.
Szeretem a disznósajtot, de nem a boltit, van, ami nem is darabos - no abból nem kérek ...
puszi
Puszim
Szeretem a disznósajtot, de nem a boltit, van, ami nem is darabos - no abból nem kérek ...
puszi
Ez nagyon jól hangzik... "hagymás disznósajt" Hm..
Ha már fej, akkor én is jól befűszerezve (fokhagyma, babérlevél, pár szem bors, cs.papr. hagyma, só..) a kuktámba jó puhára megfőzném..., majd lapos tányérra kiszedném, óvatosan egybe, van egy kis pecsenyés (ovális) zsolnays, azon mód melegen pirospaprikával megszórnám, kicsit még sóznám és így hagynám a spejzban kihülni...
Van sejtésem, hogy lesz ebből disznósajt, de jó lenne, ha megosztanád velünk... :-)
Addig kénytelen lennék úgy fogyasztani, ahogy szoktam, hidegen szeletelve...
Egyébként rájöttem, érdemes itthon malackodni... olcsóbb, mint készen megvenni, meg aztán finomabb is, v. elszórakozunk vele..
Puszi
Irigyellek,Ilona,hogy ráérsz főzőcskézni.
A receptet feltettem, csak elfelejtettem leírni, hogy én fokhagymát(préselt) is teszek bele, no és kis majorannát..
Ha már fej, akkor én is jól befűszerezve (fokhagyma, babérlevél, pár szem bors, cs.papr. hagyma, só..) a kuktámba jó puhára megfőzném..., majd lapos tányérra kiszedném, óvatosan egybe, van egy kis pecsenyés (ovális) zsolnays, azon mód melegen pirospaprikával megszórnám, kicsit még sóznám és így hagynám a spejzban kihülni...
Van sejtésem, hogy lesz ebből disznósajt, de jó lenne, ha megosztanád velünk... :-)
Addig kénytelen lennék úgy fogyasztani, ahogy szoktam, hidegen szeletelve...
Egyébként rájöttem, érdemes itthon malackodni... olcsóbb, mint készen megvenni, meg aztán finomabb is, v. elszórakozunk vele..