újabb események régebbi események további események
07:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Mai menü

2017. november 30.

Vissza a naplóhoz

Lehet, hogy már unjátok, hogy én itt állandóan "kajázgatok", de őszintén, mi a fene szépség van már az én koromban ebben az életben, mint egy izletes jó étek? Nekem testem-lelkem melegíti, éhgyomorra semmihez nincs ötletem. No és jó vakakinek(kiknek) "dicsekedni", milyen ügyes vagyok.Mert mi más lennék, mikor kb.500 Ft-ból kihozok 2-3 napra való finom ételelt. Ha belegondolok, ezért a pénzért jobb helyen egy kávét tudok elfogyasztani...
Tegnap a zsírszalonna mellett vettem egy kacsafarhátat, valamint 30 dekányi csikemájat.
Ezekből ma a következőket készítettem(krumplim, zöldségem volt itthon)
1. májaluskaleves, a far-hát egy részéből.
2. saját zsírjában lesütöttem a többi részt, hozzáadva a májat.(én nem vagyok nagy húsevő, de ennek olyan finom a zaftja, hogy az nem igaz)
3. Két termetes sárgarépából, egy fehérrépából és öt szem krumpliból karikára vágva csináltam hozzá zöldség köretet, jól meghintve borssal, petrezselyemmel, zellerrel. Ezt imádom!
4. Ha lett volna vöröskáposztám, dinszteltkáposztát is készítettem volna, de az nem vót! :-)))

Tehát háromfogásos ebédem lett, nem is akármilyen...

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

2017. december 1. 15:49

megtekintés Válasz erre: Anyu - 2017. december 1. 15:15

A szükség nagy úr! Megtanultuk,hogy ne pocsékoljunk és olcsó alapanyagokból is jót főzzünk.A mai fiatalok ezt nem értik,ők csak panaszkodni tudnak,de (tisztelet a kivételnek)spórolni nem nagyon.

Reklamálni azt nagyon tudnak, amikor nem adok többet egyszerre a kezébe ezer forintnál, mert az isten pénzét is elköltené,... de hozzáteszem mit vegyen belőle, a visszajáró a tiéd alapon... Már tudja, nem sok marad, ezért muszáj spórolnia, mert mi fér bele a krumplin és farháton kívül... Sok kicsi sokra megy! :-)
2017. december 1. 15:15

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. november 30. 18:41

Ez itt a főzőcske, de okosan! Valamennyien ügyesek vagyunk, mert kihozzuk a kevésből is a többet. Úgy látszik ez a nap a farhátoké. Hát, mert a legolcsóbb és sokoldalú, nem csak az elkészítése. Én csak tudom, aki ma négyet bontottam darabjaira.
A tegnap pl. a sütőtöké volt. Tökéletesen megsült, csak én voltam egyedül tökéletlen, vagy sületlen, de legalább bevallom, hogy nem úgy sikeredett a sütőtökös süteményem, ahogy szerettem volna... Valami lehúzta, ezért nehezteltem rá. No, de sebaj, egy próbát megért. :-)

Puszi

A szükség nagy úr! Megtanultuk,hogy ne pocsékoljunk és olcsó alapanyagokból is jót főzzünk.A mai fiatalok ezt nem értik,ők csak panaszkodni tudnak,de (tisztelet a kivételnek)spórolni nem nagyon.
2017. november 30. 18:41
Ez itt a főzőcske, de okosan! Valamennyien ügyesek vagyunk, mert kihozzuk a kevésből is a többet. Úgy látszik ez a nap a farhátoké. Hát, mert a legolcsóbb és sokoldalú, nem csak az elkészítése. Én csak tudom, aki ma négyet bontottam darabjaira.
A tegnap pl. a sütőtöké volt. Tökéletesen megsült, csak én voltam egyedül tökéletlen, vagy sületlen, de legalább bevallom, hogy nem úgy sikeredett a sütőtökös süteményem, ahogy szerettem volna... Valami lehúzta, ezért nehezteltem rá. No, de sebaj, egy próbát megért. :-)

Puszi
2017. november 30. 15:16
Icuka!

Ügyes vagy és ötletes. Kacsa far-hátat én is szoktam venni,jó leves van belőle.Nálam akadt volna lila káposzta is dinsztelve,ezt ettük a napokban,gombás csirkecombbal,krumplipürével.Még maradt pont egy adag káposztám,nyithatod az ablakot küldöm :-) Nálam sütőtök püréleves volt és túrós sztrapacska.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: