újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Még mindig cukkini

2017. augusztus 1.

Vissza a naplóhoz

Ma korán reggel keltem, gondoltam, a hétre beígért 40 fok feletti hőguta előtt levágom az utcán, udvaron a füvet. Ott pihegtem a kapu előtt, mikor a szomszédnőm kimelegedett arccal, kerékpárral hazaérkezett a kertből, láthatóan fáradtan. Aztán a "csomagtartóból" kiemelt két gyönyörű cukkinit és a kezembe nyomta. Majdnem elsírtam magam, mert nagyon jól tudom, ilyen időben mennyire fárasztó a hajnali locsolás, szedelőzködés és ime, a nagy munka egyik gyümölcse itt van a tenyeremben. Nagyon hálás vagyok érte, mert a cukkinit minden forában elkészítve nagyon szeretem..

Szalonnás csirkemáj cukkinis lecsóval recept
,
hozzávalók 3 főre

A májhoz:

25 dkg csirkemáj
1 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
4 dkg füstölt szalonna (1 szelet)

A lecsóhoz:

3 db tv paprika (színes, nagy lecsópaprika)
1 db hegyes erős paprika
1 db chili
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt

A májat alaposan megmossuk többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítjuk. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágjuk, fokhagymát aprítjuk.
Egy serpenyőben olajon megsütjük a szalonnát, dinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Időnként megkavarjuk, fűszerezzük. Amikor megsült, tányérra szedjük.
Közben elkezdjük aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágjuk. A cukkinit hosszában kettévágjuk, s felszeleteljük. A máj zsírjához öntünk még olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot.
Fűszerezzük, lefedjük, s pároljuk. A lecsót nem főzzük szét teljesen, egy kicsit roppanósra hagyjuk a zöldségeket.
Tálaláskor szedünk a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.
/Nosalty/

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

Csak finom lehet, jó étvágyat hozzá!
Annyira az, hogy a lányom hozott az imént két kis cukkinit... Teljesen átírva az eredeti elképzelésemet, ezek után már abban gondolkodtam, hogyan is hasznosíthatnám az egyiket... amúgy is lecsó lett volna, de kicsit másként...

Máj helyett, a csirkemell egyik fele vékony szeletekre vágva, sózva, borsozva, olajon mindkét oldalán kicsit megpirítva.
Ebbe a kis pörcös olajba ment bele minden, amit te is leírtál, hagyma, paprika és a kiskockákra vágott cukkini... fél paradicsom szintén kockázva (kivételesen fokhagyma nélkül)... mert visszahelyezve a husikákat, felöntöttem 2,5 dcl két kanál cukorral ízesített paradicsomszósszal (nálunk fél literes dobozban kapható passátával), egy-két babérlevél bele...

Látnád, amint rotyog... megízleltem. Isteni! :-)

Hidegen, melegen ajánlom!
Szia, Anyu!! De jó tippet adtál a cukkini-fasírttal! Szoktam csinálni és szeretem is, holnap az lesz a vacsim.

Még annyit, kukoricát is kaptam, megfőztem néhány csövet és betettem a fagyasztóba, egyet meg a platnin megsütöttem, isteni íze van...
Vigyázz magadra, én csak este hét után megyek ki locsolni, ma kivételes alkalom volt a reggeli fűnyírás(egye meg a frász...)

Puszi, Ica
Én is megnyerem a cukkinit.Készítem mindenféleképpen.Tegnap egy szép kis példányból kevés szójával és reszelt sajttal fasírtot csináltam.Maradt mára is nekem vacsorára.A neten cukkinivirágot is láttam sütve,na azt még nem ettem.
Ebben a melegben ügyködni dícséretes,megérdemled a finom lecsót :)
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: