újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Megint itt az ősz

2020. október 15.

Vissza a naplóhoz

Vége a nyárnak,a jó kis kerti munkáknak is,eljött a betakarítás ideje.
Az idei mérleg nem valami csodás,de nem is rossz.Örülök mindennek ami kis kertemben megterem.
Eper volt annyi hogy tudtunk eszegetni,nem vettem egy szemet sem.dzsem idén nem készült,viszont van tavalyi,tavalyelőtti.Meggyem nincs sajnálatomra,tavaly vettem és abból főztem be.Az idén a szilvafán sem volt egy szem sem,viszont két éve szakadoztak szét a fák annyi volt rajtuk.Őszi barackom termett valamennyi,de az szép volt most,igazi ennivaló.Megnyertük,jókat lakmároztunk belőle.
Volt ami duplán vetve sem akart sikerülni,kapor mindig van magról kelt,most kétszer is vetettem,mire lett annyi hogy a kovászos ubihoz legyen,meg a hordós savanyúhoz.Ami még maradt ment a fagyasztóba,legyen ha kell.
Van egy kis almafám az termett szépen,de hullt lefele. Felszedtük,nem hagyunk kárba veszni semmit lehetőség szerint.Rostos almalét gyártottam,készült vegyes is,kis répával,barackkal.Ma is főztem egy adagot,már a dunsztban pihen,csak azt nem tudom hová fogom tenni. :) A polcaim tele vannak.Idén jól sikerült a zöldbab is,azzal van tele a lenti fagyasztó.A borsóról viszont csak egyszer szedtem és annyi.Az uborka volt még ami elég jól termett.Tele van egy hordóm ,dobálós savanyúval és készült pár üveg csalamádé is.Paradicsom csak annyi hogy eszegettünk róla,igaz nem is ültetek sokat hogy ha elkapja a vész ne sajnáljam.Cukkini is termett,lánykám is vitt belőle,fiókámnak is küldtem szeretik.Pár sütőtök is vár még feldolgozásra. A főző valahogy nem sikerült.Rengeteg virág volt rajta,de termés csak két kisebb volt.
Ma csepergő esőben felkapkodtam a 6 zelleremet és a nyári kerti bútorokat elraktam,muskátlikat is beteleltettem.A napokban felszedtem még az eső előtt a kardvirághagymákat is,így már nincs kint semmi ami megfagyhat.
Most szusszanhatok egy kicsit.

Valamiért képet nem sikerült beillesztenem.

A bejegyzést írta: Anyu

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: