újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Megjött a határozat a GYOD-dal kapcsolatban

2023. január 3.

Vissza a naplóhoz

2022. október 7.-i jegyzet:

Ahogy egy korábbi posztban írtam, nem volt személyes felülvizsgálat, csak a papírjaimból dolgoztak (nem tudom, hogy a végleges állapotom miatt, vagy más okból?) és egy ügyintéző beszélt a faterommal telefonon, mert látta, hogy özvegyi nyugdíjat kap és azt mondta, hogy emiatt nem jár a GYOD teljes összege, csak a különbözet. Néztünk is nagyot, mert eddig is kapta az özvegyit és mégis a teljes összeg járt. Na mindegy, rákészültünk, hogy 40 rugóval kevesebb fog jönni, ami fasza lesz pont az irdatlan drágaság idején, meg kéne a pénz sokmindenre, de ez van, mégjobban meghúzzuk a nadrágszíjat (nem mintha szokásunk lenne dőzsölni). Mit ad a Jóisten? Tegnap megérkezett a határozat a továbbra is fennálló jogosultságról és nem vontak le egy forintot sem! Az a nő nem tudom miről beszélt. Hálát is adtunk az Úrnak, mert nagyon kell a pénz a fűtés megoldása miatt is, meg a drágaság miatt is. Nem mindegy, hogy 160, vagy 200 ezer, pláne amikor az ember alig vesz 2-3 dolgot, aztán többezer forintnak szevasz - pedig fater a legolcsóbbat veszi mindenből, ahogy eddig is. Nem tudta, hogy hogyan kuporgassa össze a kéményrevalót, mert ugye enni is kell, de így, hogy teljes az összeg, már talán marad is majd hónap végén pénz, mivel nyilván nemcsak ezt kapjuk. Állandóan szívunk mindennel, szóval felüdülés egy kis szerencsét tapasztalni.

Tegnap volt az Ildinél és mondta, hogy elmentek a kocsival házakat nézni. Ismer egy férfit, aki talán eladná a házát, mert tanyán él és már mondta apámnak, hogy nem akar visszajönni a városba, csak ő egyszer ezt mond, egyszer azt, úgyhogy ez nem egy stabil kilátás, de megpróbálta tegnap megkeresni apám. Nem találták otthon, viszont találtak egy eladó házat, aminek a hirdetőjét fel is hívta az Ildi (fater szinte sosem tölti fel a kártyáját) és állítólag mára meg van beszélve a szemle. Egyet már megnézett az öregem még úgy ~ másfél hónappal ezelőtt, de az kb. már összedőlt. Az nem baj, ha ezzel a ma megtekintettel van munka, csak az olyan alap dolgok, mint fűtés, meleg víz, fürdőszoba, megbízható elektromos hálózat legyenek benne adottak. Kíváncsi vagyok. Egyelőre nem bízom el magam, akkor nem koppanok, meg a tapasztalatok is azt mondják, hogy még ne örüljek.

Úgy tűnik nem estem vissza, csak a frontok, meg a terápia stressze tett be, ami jó hír, mert így ebben a hónapban féléves remissziónál fogok tartani.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: