újabb események régebbi események további események
04:59
wadbikaiy új cikket töltött fel
04:53
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:07
Gegrfso regisztrált a weboldalra
08:32
WilliamVok regisztrált a weboldalra
07:39
Clara62 új cikket töltött fel
02:16
Scgbovk regisztrált a weboldalra
16:16
Xjjeztz regisztrált a weboldalra
04:13
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
04:09
wadbikaiy új cikket töltött fel
08:08
niczorrrr regisztrált a weboldalra
12:29
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:48
Clara62 új cikket töltött fel
23:21
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:31
Ilpaki új cikket töltött fel
09:23
Clara62 új cikket töltött fel
22:04
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
22:03
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
20:13
TolyaTub regisztrált a weboldalra
17:46
Ilona új bejegyzést írt a naplójába

Modernizálás

2020. január 12.

Vissza a naplóhoz

Már régebben felvetődött bennem a gondolat, de a hőség miatt dögrováson voltam és elveszett valahol az agytekervényeim között. De tegnap elmentem a fürdőbe és úgy felfrissültem, hogy bármilyen nagy harci tettre kapható lettem. Ez pedig nem más, mint a modernizálásom!
Képzeljétek, a multkor telefonon beszélgettem a barátnőmmel és kérdezte, mit csinálok éppen? Mondom -a konyharuhákat főzöm ki, kimosom, hipózom...Szokásos tevékenységem úgy 30-40 éve, két-három naponta. Azt mondja, mennyire egyformán gondolkodunk, ő is ezt csinálja....
Hát ilyen hosszú idő óta e téren most nyílt ki először a szemem. Milyen bugyuta az ember( vagy csak én)! Ha kinyitom a szekrényajtót, jóformán a fejemre esik a sok új konyharuha, én meg itt állandóan ezt a hármat kezelgetem, ami már soha nem lesz hófehér, bárhogy is hipózom.
De most vége! Kidobom őket, jöjjenek az újak! Újak? Azt sem tudom már, hány évesek, csak éppen nem használtam közülük egyet sem. De most modernizálok!
Mondanom sem kell, a törülközökkel is így vagyok.A szebb napokat látott frottír törülközömből már csak a szövés-szálak látszanak, miközben szintén a szekrényben ott sorakoznak a gyönyörű, vadiúj törülközők.Tehát a használt törülközőktől is elbúcsúzom.
Nem tudom,a fiatalság nagyrésze ismeri-e azt a szót, hogy stafírung? Ezek a törülközők, konyharuhák, terítők, ágyneműk nagyrésze a stafírungomoz tartoztak.Azaz a férjhez menni készülő
lányok addig nem mondták ki a "boldogító igen"-t, amíg stafirunggal nem rendelkeztek.(Anno, az én ifjúkoromban) És a terítőkről nem is beszélve! Kedveseim, én végig horgolam, hímeztem, kötöttem, varrtam az ifjúságomat. No, nem mondom, hogy néha nem ráztam a rongyot a Béke mozi melletti kerthelyiségben a lovagjaimmal, de a szabadidőm fő kihasználása mégis a fenti tevékenységek jegyében folyt.
A multkor valamilyen apropóból az egyik kedves, fiatal ismerősömet meg akartam ajándékozni eddig használatlanul itt heverő hímzett és horgolt terítővel. Nagyon szabadkozott, kiderült , hogy most vett egy nagy csipkés műanyagterítőt az asztalra,-a férje meg közben el is tünt, merthogy nem szimpatizál a hímzett-horgolt tertőkkel, ők ilyeneket nem használnak.
Hát így állunk,-muszáj modernizálódni, haladni a korral...
Ez aztán végképp' betett nekem, úgyhogy keserűségemben előszedtem az egyik herendi porcelán étkészletemet, amit szintén nem használtam, mióta a család megfogyatkozott. Fogom én kanalazni a műanyagtálkában hozott" valamit visz a víz" levesemet és a káposztáskockát? Majd a porcelán-tányérból, ennyi kijár nekem...
Szóval kidobom a használt konyharuhákat, törülközőket. De mégis: inkább kiviszem a kertbe, gazolás után jó lesz még bennük megtörülközni...
/BI/

- Bartha Ilona -A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: