újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Müller Péter

2011. március 31.

Vissza a naplóhoz

Tegnap este a Nyitott Akadémia szervezésében Müller Péter esten voltam.
Hála Facebooknak, ingyen!
Az előadás nagyon bensőséges és érdekes volt. De Müller Pétert ismerve ezen az ember igazán nem csodálkozhat.
Már a téma is magáér beszélt, de ahogy ezt levezette, az elsőrendű.
Sajnos a hangrögzítés tiltva volt, így csak jegyzetelni tudtam és ez koránt sem adja vissza azt a légkört, ami ott, akkor volt. mert tegnap este ott béke volt, vagy ahogy Müller Péter mondta "Mozs jó!"

Néhány kiragadott mondat a tegnapi estéből:
- Az első pillanatban minden eldől. A kezdetben benne van az egész. Abban a másodpercben minden eldől. A mese már csíra formájában ott van. Abban a kezdeti pillanatban benne van az egész történet.
- A boldog családoknak nincs történetük. Boldog állapotban az egyik nap olyan, mint a másik. Akkor szaladunk bele a dolgokba, amikor boldogtalanok vagyunk.
- A csodát nem én csinálom, hanem Isten. A csoda csak azé, aki hisz benne, hiszen csak az ért, aki érteni akar.
- Az öröm a mélyben kezdődik. Az édes a keserűtől lesz édes. A boldogságért mindig megszenvedünk, hiszen a mélységből kell felemelkedni abba a régióba, ahol az öröm van
- A legtöbb, amit egy anya adhat, az a derű és az öröm. Az öröm taníthatatlan.
- Mozs jó! - az ember belekerül egy olyan állapotba, amikor felszabadul. Csak át kell élni az ember mély tudatában lévő valóságot. Aki nem tud örülni, az nem fúrt elég mélyre a saját lelkébe.
- A mai ember a külvilágtól vár mindent. Kívülről várjuk, hogy jó legyen. Külvilágfüggők vagyunk, pedig belülről kell erőt meríteni, mert kívülről az ember nem kap semmit.
- Csak az önfeledt ember tud boldog lenni. -
" Most úgy vagyunk, ahogy köll".
- Az igazán boldog pillanatok a csendben vannak, a nyugalomban. Meghittségben olyan a csend, olyan intimitás van benne, benne van az angyal és megérint. A szív megtelik szeretettel és azt érzem, hogy "Jé, ver a szívem!" Sajnos a hétköznapok miatt nem maradhatunk meg soká benne.
- A mai világban a rosszkedv olyan természetes. a mi kultúránk nem arra tanítja a gyerekeket, hogyan kell boldognak lenni, hanem korán versenybe szólítja őket, az örömtelenségbe, az unalomba.
- Komputer - nincs lelke, nem tud sírva fakadni, nincsenek érzelmei. Folyton keresek valamit, mindig mást, mert "ez sem az, az sem az".
- ha adni akarok, akkor lehetetlen, hogy magammal ne legyek jóban. A feleslegből adok, és boldog vagyok, hogy neked is jut. Számos példa van olyan emberekre, akik adnak, adnak, de magukkal nincsenek jóban. Tragédia. (József A. Latinovics)
- A félelem a szeretet legnagyobb ellensége, de a szeretet kiűzi a félelmet.
- Megbocsájtás, elfogadás - Amíg érzelmileg benne vagyok, addig nem tudok megbocsájtani, át kell lépni egy magasabb szintre. Azon a szinten, ahol az ember sérült, nem lehet megbocsájtani. Nem a másiknak kell megbocsájtani, hanem magamban kell a sérelmet elengedni. Amíg fogom, kapaszkodok a sérelmemben, addig nem lehet megbocsájtani

Hát nagy vonalakban ennyi. Ott kellett volna lenni, mert így leírva, nem olyan, mint ott, abban a pillanatban.

A bejegyzést írta: Nurse

Hozzászólások

időrendi sorrend

Szia Nurse!

Szívesen ott ültünk volna Veled egy sorban. :)
Visszaköszönt a beszámolódból néhány gondolat, amit próbálok elszórni itt-ott.
Ezek az érzések mind bennünk is megvannak, csak tisztulni kell hozzá, hogy feljöjjön. A csírái, a magok, mint a makk, amely lehull a földre és várja, hogy kileljen. Bár nem minden makkból lesz tölgyfa, azért a velejéig benne van a program. Ha "jó talajt" fog, le tudja játszani.
De az már egy másik élet.
A hajtások azért megmutatkoznak, a vadhajtások is néha. Életünk végéig dolgozunk rajta, faragjuk, csiszolgatjuk a törzset.

Jó volt olvasni az élményed.
Jó éjt, Zsötem
Szia Nurse!

Nagyon jó lehetett élőben, de még így is élveztem az előadás témáját. Szeretem az ilyet. Egyszer én is valami hasonló céllal tettem fel egy bejegyzést, a kommunikáció egymás között... azt is egy előadás előzte meg, aminek a hanganyagából jegyzetelgettem egy cikkben. Sokakat érdekelt, de nem eleget. :-)

Ez viszont nagyon jó. :-)

Pussz,
Éva

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Húha! Ez fantasztikus! És még fantasztikusabb lehetett élőben!
Ezek a mondatok, olyan jók, hogy enni lehet őket, mint az édes almát.
Köszi, hogy leírtad!
Üdv, Pinokkió

Nagyon jó volt. A következő Bagdi Emőke lesz. Őt is nagyon várom

Nurse
Drága Nurse! Jó lett volna hallani nekem és azt hiszem sok embernek! Millió pusz Orsolya
Húha! Ez fantasztikus! És még fantasztikusabb lehetett élőben!
Ezek a mondatok, olyan jók, hogy enni lehet őket, mint az édes almát.
Köszi, hogy leírtad!
Üdv, Pinokkió

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Szia Nurse! Nem semmi gondolatok! Én is előbbre teszem a szeretetet, jóságot és bizony a megbocsátás is itt van, s felül emelkedés sérelmeinken és a tovább lépés! élőben jó lehetett az előadás! Pusz Orsolya

Maradandó élmény volt, Orsolya.
Köszi :-)

Nurse
Szia Nurse! Nem semmi gondolatok! Én is előbbre teszem a szeretetet, jóságot és bizony a megbocsátás is itt van, s felül emelkedés sérelmeinken és a tovább lépés! élőben jó lehetett az előadás! Pusz Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: