újabb események régebbi események további események
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Névadó

2011. október 21.

Vissza a naplóhoz

Megfigyeltem, hogy a nők egy része szereti elnevezni valami alapján a tárgyakat. Nincs ebben semmi rossz, én is elnevezem a kocsimat! Persze egy kocsi nem egy tárgy, mert a kocsi az kocsi, annak igazán nevet kell adni. A kamion meg pláne! Mert annak érzékeny lelke van. Az enyémnek is van neve. Mindig a rendszám alapján jön a sugallat, hogy mi lesz a drága neve. A mostanit Fergetegnek hívom, FRG - … a többit nem árulhatom el biztonsági okokból.
Ami vicces, hogy bizonyos nők a mosógépnek is nevet adnak. Amikor először hallottam, nem tudtam mire vélni, hogy a nagynénim azt mondta, hogy mos a Rozi. Rozi? Ki az a Rozi? De jó neki háztartási alkalmazottja van, mint az előkelő családokban. Azonban Rozi, a mosógép leselejteződött, és a soron következő Irmuska lett. A következőnek is minden bizonnyal lesz névadója.

A bejegyzést írta:

Hozzászólások

időrendi sorrend

 
Kedves Hölgyeim és Gyuszkó! Kösz, hogy megerősítettétek a megfigyeléseimet! És kösz még a saját tapasztalatokért és a sok hozzászólásért, valamint, hogy nálam jártatok! Üdv. mindenkinek! Mr. Darcy
Hát vhogy sosem párosítottalak volna össze egy kamionnal:)Én más kocsiját neveztem el egyszer Lolának. (olyan elegáns dög volt)
Családban sógorom kocsija volt Rozi.

Am. saját berkeimen belül a cicimnek, és egyéb ...imtim szférámnak van/volt neve, de már évek óta eszembe sem jutottak.:P
(Kati, Rita (Mari?) ha jól emlékszem, és Kecskés Dorottya Úrhölgy)
Az enyém Maris, de sajnos teregetni nem tud, úgy, hogy nem tökéletes, ezért néha mérges vagyok rá.
 
Szia!

Én is adtam nevet az autómnak:D Octavius-nak hívom:-P (Skoda Octavia)


Anyu is adott nevet a háztartási gépeknek:

A mixergépet Gizinek hívta, a mosógépet Lujzának:D
Tévedés. Tisztelet a kivételnek. Én soha nem adtam a tárgyaknak nevet, nem személyesítettem meg, bármennyire kötődtem is hozzájuk, mert szükségem volt rájuk. A személyeknek annál inkább adtam nevet. Mikor, mit hozott le bennem. - Lökött pl., ha nem bírt magával. - Meg vagy húzatva, - mondtam, ha megint nem tudta hol a határ..., inkább kérdeztem, mint mondtam - Mit képzelsz, ki vagy te? - majd megmondja. Ha ezt, pedig csak hármat írtam, kivetítettem egy tárgyra, ami legalább annyi bosszúságot jelentett, mint egy személy, inkább belerúgtam egyet-kettőt és mondtam valami csúnyát.
Szia Darcy!

Az autóig jutok csak a keresztelőben. Ahogyan te is... a rendszámmal. (Fagyi:)
Másra valahogy nem támadt még gusztusom. Nekem is fura, mert a tárgyakhoz magukhoz nem kötődöm, tehát nem nevezem őket senkinek, csak valaminek. Az autó a kivétel. Ő első lévén divatot teremtett nálam. Az autóhirdetésekben már csak a rendszámot figyelem... :) (ha van:)

Üdv:Ailet
Drága Darcy!

A kamion nagyon maszkulin :D Jó lehet....
A névadás nálam zsigerből megy, mindent megszemélyesítek :)
A kenyérsütőm például Lezák Mártika, a mosógépem Izi, mert indesit, és köszönni is szokott, azt mondja "cső", ugyanis kezdő "háziasszony" koromban rendszeresen elfelejtkeztem a csőről, és fürdőszobát áztattam, majd ezt megunva színes betűkkel kiragasztottam, hogy "Cső". Aki új nálunk, mindig megjegyzi, milyen intelligens a gép, még üdvözöl is :)- Az ActiFry-os sütőm Juliska.....és így tovább. :D

Ölelke!Zsizsik
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: