újabb események régebbi események további események
15:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Névadó

2011. október 21.

Vissza a naplóhoz

Megfigyeltem, hogy a nők egy része szereti elnevezni valami alapján a tárgyakat. Nincs ebben semmi rossz, én is elnevezem a kocsimat! Persze egy kocsi nem egy tárgy, mert a kocsi az kocsi, annak igazán nevet kell adni. A kamion meg pláne! Mert annak érzékeny lelke van. Az enyémnek is van neve. Mindig a rendszám alapján jön a sugallat, hogy mi lesz a drága neve. A mostanit Fergetegnek hívom, FRG - … a többit nem árulhatom el biztonsági okokból.
Ami vicces, hogy bizonyos nők a mosógépnek is nevet adnak. Amikor először hallottam, nem tudtam mire vélni, hogy a nagynénim azt mondta, hogy mos a Rozi. Rozi? Ki az a Rozi? De jó neki háztartási alkalmazottja van, mint az előkelő családokban. Azonban Rozi, a mosógép leselejteződött, és a soron következő Irmuska lett. A következőnek is minden bizonnyal lesz névadója.

A bejegyzést írta:

Hozzászólások

időrendi sorrend

 
2011. október 23. 21:53
Kedves Hölgyeim és Gyuszkó! Kösz, hogy megerősítettétek a megfigyeléseimet! És kösz még a saját tapasztalatokért és a sok hozzászólásért, valamint, hogy nálam jártatok! Üdv. mindenkinek! Mr. Darcy
2011. október 21. 22:38
Hát vhogy sosem párosítottalak volna össze egy kamionnal:)Én más kocsiját neveztem el egyszer Lolának. (olyan elegáns dög volt)
Családban sógorom kocsija volt Rozi.

Am. saját berkeimen belül a cicimnek, és egyéb ...imtim szférámnak van/volt neve, de már évek óta eszembe sem jutottak.:P
(Kati, Rita (Mari?) ha jól emlékszem, és Kecskés Dorottya Úrhölgy)
2011. október 21. 22:12
Az enyém Maris, de sajnos teregetni nem tud, úgy, hogy nem tökéletes, ezért néha mérges vagyok rá.
 
2011. október 21. 18:17
Szia!

Én is adtam nevet az autómnak:D Octavius-nak hívom:-P (Skoda Octavia)


Anyu is adott nevet a háztartási gépeknek:

A mixergépet Gizinek hívta, a mosógépet Lujzának:D
2011. október 21. 14:12
Tévedés. Tisztelet a kivételnek. Én soha nem adtam a tárgyaknak nevet, nem személyesítettem meg, bármennyire kötődtem is hozzájuk, mert szükségem volt rájuk. A személyeknek annál inkább adtam nevet. Mikor, mit hozott le bennem. - Lökött pl., ha nem bírt magával. - Meg vagy húzatva, - mondtam, ha megint nem tudta hol a határ..., inkább kérdeztem, mint mondtam - Mit képzelsz, ki vagy te? - majd megmondja. Ha ezt, pedig csak hármat írtam, kivetítettem egy tárgyra, ami legalább annyi bosszúságot jelentett, mint egy személy, inkább belerúgtam egyet-kettőt és mondtam valami csúnyát.
2011. október 21. 13:26
Szia Darcy!

Az autóig jutok csak a keresztelőben. Ahogyan te is... a rendszámmal. (Fagyi:)
Másra valahogy nem támadt még gusztusom. Nekem is fura, mert a tárgyakhoz magukhoz nem kötődöm, tehát nem nevezem őket senkinek, csak valaminek. Az autó a kivétel. Ő első lévén divatot teremtett nálam. Az autóhirdetésekben már csak a rendszámot figyelem... :) (ha van:)

Üdv:Ailet
2011. október 21. 13:01
Drága Darcy!

A kamion nagyon maszkulin :D Jó lehet....
A névadás nálam zsigerből megy, mindent megszemélyesítek :)
A kenyérsütőm például Lezák Mártika, a mosógépem Izi, mert indesit, és köszönni is szokott, azt mondja "cső", ugyanis kezdő "háziasszony" koromban rendszeresen elfelejtkeztem a csőről, és fürdőszobát áztattam, majd ezt megunva színes betűkkel kiragasztottam, hogy "Cső". Aki új nálunk, mindig megjegyzi, milyen intelligens a gép, még üdvözöl is :)- Az ActiFry-os sütőm Juliska.....és így tovább. :D

Ölelke!Zsizsik
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: