újabb események régebbi események további események
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Nyitottság

2020. december 13.

Vissza a naplóhoz

"Nincs oly igazi, meleg öröm a világon, mint látni egy nagy lelket, amint megnyílik az ember előtt."

/Johann Wolfgang von Goethe/Amikor az utolsó vacsorát költöttük el a befogadó családommal Svájcban, - na nem úgy mint azt a bizonyos utolsó vacsorát, hisz még mindig élek - aznap is elmeséltem nekik, hogy a nap folyamán micsoda kalandokban volt részünk a munkatársnőmmel és miken nevettünk aznap hatalmasakat és megállíthatatlanul. Magyarán, hogy miken röhögtük magunkat könnyesre.
És aznap meglepődtem, mert váratlan bókot kaptam, aminek még ha nem is értettem minden szavát, megváltoztatta a magamról alkotott képet. Mert én magamat sokszor csak egy zsörtölődő diktátornak látom, aki ugyan remek szervezőképességű, de pont ezért zsarnok is sokszor, s ugyanakkor félénk és visszahúzódó, ahogy anyám beleégette az agyamba: magamnak-való vagyok. Aki pedig magának való, az nem való másnak, a jó ég tudja, a zuram is mit eszik rajtam.
De aznap azt mondták, hogy barátságos vagyok, közvetlen, vidám és jókedvű, van karakterem és nagyon nyitott vagyok. Offentlich. Meg még egy pár dolgot, amit inkább éreztem, hogy nagyon jó, mintsem értettem. Meglepődtem. És jólesett, hogy ilyennek látnak.
Az egy másik dolog, hogy azt is mondták, hogy elképzelni sem tudják, hogy hogyan tudunk nevetni a munkatársnőmmel, mert ő meg olyan zárkózott és sosem látták még nevetni, mindig olyan komoly és távolságtartó. Velem nem.
És akkor mondtam, hogy az én szívemet egy pillanat alatt el lehet érni, mert szeretem odaadni, de nem feltétlenül ez a jó. Sebezhetővé tesz.
Viszont az ő szívéhez nagyon hosszú út vezet, míg az ember elérheti, nekem is két évbe telt, de mostanra olyan dolgokat osztunk meg egymással kölcsönösen, amit talán mással egyikünk sem.
És ez nem úgy működik, hogy odamegyek és azt mondom, hogy márpedig add nekem a szíved. Nem. Én nem csinálok semmit az ég világon. Egyszerűen csak odaadom az enyémet, aztán utánunk a vízözön.

Forrás: https://www.facebook.com/zoldujj/

- Virág -A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: