újabb események régebbi események további események
01:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:30
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:01
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Odettke és a vezércikk

2012. január 15.

Vissza a naplóhoz

Anyu egész nap ideges volt, és nem, nem azért. Amikor azokat a kis fehér izéket beviszi a fürdőszobába, akkor minden rendben van. Tudjátok, olyan, mint a fülpiszkáló, csak vastagabb. Ilyenkor mindig sóhajtozik, és én nem értem. Ha annyira fáj neki, minek viszi magával?

Azzal kezdődött, hogy reggel majdnem felgyújtotta a lakást, de csak a szőnyegből égett el egy darab, és nem is látszik, ha odahúzzuk a szekrényt. Kicsit fura a szoba közepén.

Aztán anyu bekapcsolva felejtette a vasalót, és azt mondta nekem, Odettke, retardált vagy. Apu szerint a család keresztje vagyok, a szomszéd Pisti egyszerűen lehülyéz, és a tanítónéni is mondott valamit a múltkor ógörögül. Röviden, színes egyéniség lehetek.

Egész délelőtt ez ment, és amikor anyu véletlenül rálépett a kutya lábára, azt mondta, Odettke, én láttam, hogy ez szándékos volt, és szégyelld magad.

Miután visszajöttünk az állatorvostól, és anyu megette a kutya elől a jutifalatot, leült a laptop elé, és ránk ordított, hogy most már igazán szedjük össze magunkat, és fogjuk be, mert neki vezércikket kell írnia.

Megkérdeztem, mi a vezért írja, és amikor kiderült, hogy csak a dicsőségért, akkor nagyon megsajnáltam anyut. A dicsőség egy sárga hullahopp karika a fejünk körül, és mindig fogni kell félkézzel, különben leesik. Mindig csodálkoztam azon, hogy egy ilyen törékeny dologért az emberek mennyit kepesztenek.

Anyu persze megint letolt, mert szerinte nagyon csúnyán beszélek, miattam nem tud igazán szépet írni. Szép az, amiben csupa szép dolog van, például holdfény, liliom, pillangó és a mások gyerekei. Hát, nem tudom. Nekem a szomszéd Pistike egyáltalán nem tetszik, és csak azért szoktam megverni, hogy azt higgye, szerelmes vagyok bele. Ugyanis testi kontaktus nélkül nincs szerelem.

Javasoltam anyunak, hogy a testi kontaktusról írjon, mert ebben a témában tudok neki segíteni. Persze elküldött a fenébe, de ott már sokszor voltam, és nem adtam fel, mert még nagyon sok javaslatom volt. Írjál akkor a kognitív disszonanciáról!

- Nem írok - mondta anyu.
- De miért nem?
- Mert nem tudom, mi az.

Nem értem, ez nem lehet kizáró ok. Például egyetlen tankönyvünk se lenne, ha mindenki csak arról írna, amihez ért.

- Akkor írjál a Válság Világról, ez nagyon jó lehet, már sokan benézték.

Anyu megitta a hetedik kávéját, és teljesen kétségbeesett. Odettke, ha csak öt percre standby üzemmódba helyeznéd magad, már régen készen lennék. – Szerintem már reggel teljesen kész volt, és a leadott műsor felért egy vezércikkel. Ekkor még jobban felháborodott, és megkérdezte, hogy szerintem milyen a jó vezércikk.

Hát, azt mindenki tudja, hogy milyen egy ország szeretett vezére. Már most, ha végre csak egyetlen kis cikk marad belőle, el se tudjátok képzelni, milyen jó lenne nekünk.

- Müszélia -

Video: youtube.com

Fotó: http://www.publicdomainpictures.net/

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

időrendi sorrend

2012. január 16. 11:34
Ez nagyon jópofa cikk, tetszik! :)

L.
2012. január 16. 07:27
" A dicsőség egy sárga hullahopp karika a fejünk körül, és mindig fogni kell félkézzel, különben leesik. Mindig csodálkoztam azon, hogy egy ilyen törékeny dologért az emberek mennyit kepesztenek."
Nagyon tetszett a vezércikk!!
Üdv: Angel:):)
2012. január 15. 19:04
A végére azért rájöttem, hogy tulajdonképpen ez az a vezércikk...nagyon jól sikerült :-)))
2012. január 15. 16:24
Kedves Odettke! :) Annyira, tényleg elképesztő vagy, hogy muszáj kacagnom. Anyádat kinyírod egyszer idegileg! :)

Nagyon jó kis írás Müszélia! :) Gratulálok!

Üdv:Ailet
2012. január 15. 11:21
Szia!

Jót derültem. Csak vitázzatok tovább, legalább nem lesz uncsi ez a nap! Én sem éjszaka írom a cikkeimet, két derbi között legyűröm. A lányom sem érti mit keresek folyton a képernyő előtt? :-)

Puszi,
Éva
 
2012. január 15. 10:57
Szia Müszélia!

Humorbomba mára. Hozzávalók: egy jó szakács - Müszélia - csipetnyi szójáték, halomnyi tapasztalat, egy kis kanál mondanivaló és még egy pici pikantéria, hogy ízletes és ízes legyen, aztán mindezt fordítsuk a feje tetejére és kész a mai vezércikk. :)

Köszönöm
Xaide
2012. január 15. 10:05
Kedves Müszélia!

Odettke stílusa napsugarakkal tölti be ezt a hideg vasárnap délelőttöt! Talán pont azért is sütött ki, miközben olvastam?

Nagyon köszönjük ezt a humoros vezércikket!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: