újabb események régebbi események további események
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Olvadás

2015. január 11.

Vissza a naplóhoz

Elolvadt a hó, a jég, ezzel együtt elillant a derék-és lábfájásom is, ugyanolyan szürke minden, mint a hó előtt, csak a sár van..
Nagyon hosszú ez a január, jó lenne, ha a télnek is vége lenne már..Az ember kergeti a hónapokat, pedig útja rövidül ezalatt..
Dehát ilyenek vagyunk, legalábbis én..

Szép vasárnapot mindenkinek!

Ezt a képet csak azért tettem fel, mert jót derültem rajta..

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

2015. január 11. 13:29
Köszönöm Anyu, Klári!

Nagyon szeretem Müller Péter gondolatait, mert olyan emberiek..Milyen igaza van" Minden tavasz küzdelem"..És küzdelem az egész élet, de azért szép, mert a mi küzdelmünk, a mi hitünk, a mi értékünk..Ragaszkodunk is hozzá kézzel-lábbal..
Nálam is a téli hónapok-különösen a vége felé-a tavaszi készülődések jegyében teltek el.Megvettem a vetőmagokat, minden évben lerajzoltam a telket és bejelőltem, mit hova fogok vetni, ültetni. Ez most kicsit megváltozott, mert-mint írtam-a telkemet odaadtam a kersztgyerekemnek. ott laknak, de bevallom,sok is volt már nekem az a nagy terület. Igy itthon alakítottam ki két kis ágyást, most azt tervezgetem. Alkalmazkodnom kell önmagamhoz..Ma már nem tudom ide feltenni, de holnap megmutatom, hogy mit gondoltam ki..

Puszi, Ilona
2015. január 11. 11:49
Szép vasárnapot Neked is.

Tényleg hosszú a január ...

Én azt szoktam mondani: a januárból már eltelt jó pár nap, a február meg rövidebb ... :)

Nem szeretem a telet, pedig szükség van rá. A tavasz az újra kezdés nem csak a természetnek, magunknak is - ezért várom. Behoztam ősszel a virágládákat, amiket csak kiraktam a virágokkal együtt tavaly nyáron. Látom paradicsom magok keltek benne, nem tudom megmaradnak-e? Még várok a tejfölös poharakkal ... :)

puszi:Klári
2015. január 11. 10:36
A tavasszal kapcsolatban hoztam egy Müller Péter idézetet:

Minden tavasz: egy győzelem. A természet győzelme. És hatalmas küzdelem áll mögötte, csak nem látod. Élvezd a küzdelmet! És higgy a győzelmedben."

Ne hidd, hogy minden évben egyszerűen csak "kitavaszodik". Ez nem magától megy. Minden mag és minden növény megküzd érte, hogy fölébredjen a téli tetszhalálból, és újra szép legyen, és ünnepelhesse az életet.
Így vagy te is. Semmi sem lesz "magától" a tiéd. Megszületned is küzdelmes volt. Élni is. Tanácsolom: tanuld meg élvezni a küzdelmet. De ezt csak akkor tudod, ha hiszel magadban. És hiszel a győzelmedben. Akkor a harcod nem elkeseredett lesz, hanem játékos.

Van valaki benned, aki ezt tudja. És föl tud állni a padlóról. És újra tudja folytatni a csatát. És hisz abban, hogy eljön majd a te időd. És előbb-utóbb kijutsz a napra. És megszépülsz. És kivirágzik az életed. Csoda van - de ne várj rá, mert te magad csinálod. Az a valaki csinálja, aki benned él, s mindezt tudja.

Szeretem az írásait, sok bölcsesség van bennük.Talán mi is tudjuk ezeket a dolgokat,csak nem tudjuk így megfogalmazni.
2015. január 11. 10:24
Szép vasárnapot neked is!A kép találó,bár én nem tömöm az unokát,eszik az magától is,mert valahogy a nagyi főztje más!Én is tolnám már a telet,lélekben már készülök a tavaszra,nyárra.Ilyenkor szoktam átnézni a magokat,mi van,mit kell pótolni és február táján ládába vetem a paradicsommagot palántának.Ezzel a tevékenységgel is már kicsit a tavaszban érzem magam.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: