Ősz
2016. szeptember 14.
Még kánikulai meleg napokat élünk,de már itt-ott látszik hogy settenkedik huncutul az ősz.
Lassan betakarítódnak a kerti dolgok.Befőztem az utolsó adag barackomat.
Leszedtem a legutolsó uborkákat.Még mindig terem a bokorbabom.
Miközben hol a kertben bogarászom,hol a konyhában ügyködöm,gondolataimban felsejlik a kimcsi.Ez az ősz tagadhatatlan jele nálam.Megláttam a boltban a kínai kelt és átnéztem itthon a leírásokat ,hogy is csináltam legutóbb?Összeírtam a hozzávalókat ami nincs itthon,majd bevásárláskor beszerzem azokat is és erre is rászánok egy napot.
És ahogy a kimcsikészítésen elmélkedek,persze "kisfiam"is eszembe jut,mert ő is szereti.Megcsörrent a telefon,Ő hívott,jólesett egy kicsit csacsogni vele.Hiányzunk neki.Melegség fog el ilyenkor,jó tudni hogy ha nincs is a közelben hiányzik neki a fészek melege nem csak a hely,hanem mi,a családja!.Alkalomadtán megy is hozzá egy kis hazai,aminek mindig nagyon örül.
Egy kis pucolt dió,méz és ha kész lesz egy adag kimcsi is.
A bejegyzést írta: Anyu
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Sanda
Köszi, majd rákeresek.
Puszi
Válasz erre: Sanda
Köszi, majd rákeresek.
Puszi
Válasz erre: Anyu
Koreai erjesztett savanyúság.Nagy cseréphordókban érlelik,és jó csípős.Én magamhoz igazítottam a receptet.Én egyszerre csak pár üvegnyit készítek.Náluk szinte ahány ház annyiféle kimcsi(kimchi) van.Vitaminbomba.Amik vannak benne:kínai kel,gyömbér,póréhagyma,fokhagyma,chilipehely,dajkon retek(nagy hosszú fehérretek).szójaszósz,ők tengeri herkentyűket is tesznek némelyikbe,van aki sárgarápát is.Nekem és a kisebbik fiamnak nagyon bejött.Akkor jó ha az ízek kiegyensúlyozottak.Többet tud neked mesélni róla a Google.
Puszi
Válasz erre: Sanda
Mi az a kimcsi, valamilyen savanyúság?
Én a kínai kelből főzeléket csinálok, kicsit olyan lesz, mint a tökfőzelék, de annál azért különlegesebb az íze.
Puszi
Én a kínai kelből főzeléket csinálok, kicsit olyan lesz, mint a tökfőzelék, de annál azért különlegesebb az íze.