újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Pizza

2015. január 20.

Vissza a naplóhoz

Mai "szájbarágós" költeményem..:) Még jó, hogy sütés előtt lefényképeztem, éppen megsült, mikor megérkezett a vendégem és pillanatok alatt azon ropogósan elfogyott. Sok mindent szerettünk volna megbeszélni, de rövid volt az idő, busszal jött alig egy óránk volt. De azt legalább tartalmasan töltöttük, miután leszögeztük,hogy életszinvonal, fogyókúra ide
vagy oda, mi már eljutottunk oda, hogy,- ha nem muszáj, már semmit nem tagadunk meg magunktól. Igy hát ettünk..:D
Mindegy, a beszélgetés holnapra marad, mert tanulva a mai napból, holnap újra eljön. Már készülök rá, nem főzök semmit, előveszem a finom tötöttkáposztámat a fagyasztóból. Mert minden beszélgetésnek alapja van..)

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

2015. január 20. 17:11

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2015. január 20. 16:21

Szia, Éva!
Már a multkor is akartam kérdezni, hogy a prószád krupliból készült? Mert én szoktam csinálni kukoricalisztből is..Az is finom!

Puszi

Az én prószám sima lisztből készül és friss aludttejből, belepöttyögetve egy kis baracklekvárt, ami elsüllyed a sűrű masszába, a tetejére egy tojással, cukorral elkevert tejfölt pöttyögetek még, pár kanál olajjal meglocsolom... Először púposan feljön, egyenletesen szép sárga a teteje, akkor van készen, az egész lassan visszaapad..., akkor szép a tésztám, ha kb. hüvelykujjnyi vastag... Meghintem porcukorral, azon mód forrón, de hidegen is igen finom!

Krumpliból vagy kukoricalisztből én gánicát szoktam bár igen ritkán készíteni... A krumplist hagymás, tejfölös-paprikásan, sósan, a kukoricásat forrón, tetejét megcukrozva, hideg tejjel nyakon öntve imádom! :-)

http://www.nosalty.hu/recept/aludttejes-prosza-edittol

Pontosan így kell kinéznie!!!
2015. január 20. 16:21

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2015. január 20. 14:59

Jól látszik, hogy kolbász karikák vannak a tetején, mert kisült a piros zsírja, guszta így kinézetre, biztos finom volt, frissibe..., ha izibe elfogyott... Ezzel már csak az én aludttejes prószám vetekszik, mivel ide ritkán téved vendég, úgyhogy ketten jártunk rá, így az is és a kocsonya is hamar elfogyott...
Ma a székelygulyásra és a kakaós kevert sütire esküszöm... :-)

Puszi

Szia, Éva!
Már a multkor is akartam kérdezni, hogy a prószád krupliból készült? Mert én szoktam csinálni kukoricalisztből is..Az is finom!

Puszi
2015. január 20. 16:18

megtekintés Válasz erre: klau81 - 2015. január 20. 14:21

Biztos megvan az aszkéta életnek is a szépsége,amikor azt is számoljuk a levegőben mennyi a kalória.De én a pizzára és a töltött káposztára szavazok,na meg a jó beszélgetésre.

Kedves Klau!

Ez így igaz. Szerintem egy fogyókúrával a lelket is sanyargatjuk, nem csak a testet.Nem azt mondom ezzel, hogy "zabáljunk" világba, de egy egészséges szervezet tudja, mi jár neki..
Egy baráti, jó beszélgetésnél pedig nincs jobb! :)
2015. január 20. 14:59
Jól látszik, hogy kolbász karikák vannak a tetején, mert kisült a piros zsírja, guszta így kinézetre, biztos finom volt, frissibe..., ha izibe elfogyott... Ezzel már csak az én aludttejes prószám vetekszik, mivel ide ritkán téved vendég, úgyhogy ketten jártunk rá, így az is és a kocsonya is hamar elfogyott...
Ma a székelygulyásra és a kakaós kevert sütire esküszöm... :-)

Puszi
2015. január 20. 14:21
Biztos megvan az aszkéta életnek is a szépsége,amikor azt is számoljuk a levegőben mennyi a kalória.De én a pizzára és a töltött káposztára szavazok,na meg a jó beszélgetésre.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: