Recept neked!
2024. szeptember 8.
Kapros túrógombócleves
Látogatók száma: 41
Zséva emlegette a minap és elém jött a Face-en, így hozom,hátha valakit érdekel
A kapor és a túró mennyei találkozása
A kapor és a túró kombinációja szerintem egyébként is verhetetlen páros! Annyira tökéletesen kiegészítik egymást, hogy nem is értem azokat, akik nem szeretik…. Nagymamám is imádta ezt a különleges íz kombinációt, olyannyira, hogy nemcsak pitékhez, különböző süteményekhez alkalmazta, hanem leveshez is! Én imádtam ezt a levest, és a család többi tagja is mindig kétszer sorban állt érte. Remélem neked is sikered lesz vele! A kis sztorizgatás után mutatom is a kapros túrógombóc leves receptjét! Igazán nem lesz nehéz elkészíteni, és nem is tart sok ideig, bátran vágj bele!
Hozzávalók a kapros túrógombóc leveshez
15 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg margarin
2 db húsleveskocka (vagy alaplé)
2 evőkanál búzadara
hirdetes
1 evőkanál liszt
1 csokor friss kapor
fél citrom
só, fehérbors
A kapros túrógombóc leves elkészítése
hirdetes
Első lépés: A túrógombóc begyúrásával kell megkezdeni a kapros túrógombóc leves elkészítését. Ehhez pedig válaszd ketté a tojást, a fehérjét verd habbá, és olvaszd fel a margarin felét, vágd össze a kaprot, törd össze a túrót! A tojássárgáját keverd el az olvasztott margarinnal, sózd meg, valamint ízesítsd a vágott kapornak a felével, majd add hozzá a finomra tört túrót, és a búzadarát, végzetül pedig a habbá vert tojásfehérjét is keverd hozzá. Ezt 15 percig pihentetni kell, addig elkészítjük a levesalapot!
Második lépést: A következő lépésként rántást kell készíteni a leveshez. A maradék margarint 1 evőkanál liszttel elkeverve készíts rántást, majd tedd bele a maradék vágott kaprot, és engedd fel 3 deciliter vízzel, keverd el, majd jövet bele még egy olyan fél liter víz, a leveskocka, és forrald fel! Közben a tejfölt keverd el az őrölt fehérborssal, a fél citromnak a levével, majd merj hozzá a forró levesből, keverd el, és öntsd bele a levesbe!
Harmadik lépés: A túrógombócok kifőzése az utolsó lépés, ügyelj, hogy ne legyenek hatalmasak a gombócok, mert még nőni fognak a levesben, körülbelül dupla méretre! A forrás után körülbelül dió méretű gombócokat formázunk, és beletesszük a levesbe. Egy olyan 10 perc főzési idő kell neki, de látni fogod mikor jó, amikor feljönnek a leves tetejére! Tálalás előtt 10 percet hagyd állni mindenképpen!
Jó étvágyat kívánunk a kapros túrógombóc leveshez!
-Anyu -
A bejegyzést írta: Tündér
Hozzászólások
Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.