újabb események régebbi események további események
08:31
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:28
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:26
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:18
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:10
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
05:39
Nfejdekofhofjwdoe jirekdwjfreohogjkerwkrj rekwlrkfekjgoperrkfoek ...
13:13
oXqKjmTJteN regisztrált a weboldalra
21:00
TyroneNax regisztrált a weboldalra
15:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Rejtvény

2014. november 11.

Vissza a naplóhoz

Találd ki, mi ez? Annyit elárulok, "p"-vel kezdődik..Óh, nem az, ahova most kívánsz!
Ha kitalálod, kapsz egy tányérral!
Ez a világ legegyszerűbb, legsokoldalúbb és legtáplálóbb étele! Kedves közel azonos korú sorstársaim, boldog-boldogtalan gyerekkurunk fő tápláléka volt, Nagyanyám készítette kolbásszal, szalonnával, tejjel, szilvalekvárral.
Én a tejes változatot nemszerettem, ahogy jóapám mondta, az macskának való.
Hát persze hogy az!!

Ma megkívántam és a képi változatot csináltam.

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

fordított időrendi sorrend

Puliszka?... Tejjel én kukorica gánicaként ismerem... Lehet, hogy ez ugyanaz?
Szia, Évi!
Igen!
Nyitsd az ablakod! :-)
Szia Icuka!

Töredelemesen be kell valljam, még sose ettem ilyet! Pedig jól néz ki! Az én nagyanyám kását csinált sokszor, azt hiszem, azt tejjel kellett le,-vagy felönteni? Rég volt.

Jó étvágyat, máskor receptet is kérünk! :))

Pussz,

Tündér
Szia, Tündér!
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...

Puszi, ica

megtekintés Válasz erre: Ilona

Szia, Tündér!
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...

Puszi, ica

Az én apám meg a munkája mellett kukoricaföldet is művelt, kukorica volt a fizetség, amit miután lemorzsoltunk, levittük öregmeszesre, a malomba. Az első ilyen őrölt lisztből készítette anyu a puliszkát, ő úgy nevezte, gánica. Én nagyon szerettem...
A forró gánicára cukrot szórtam és hideg tejjel nyakonöntöttem. Amíg meg nem langyította a forró a hideget, élveztem e kettő egyvelegét a számba... Ha már langyos lett a tej, öntöttem hozzá még hideget... Azóta sem ettem olyan jót! :-)
Apunak más feltéttel, mint a fotón látszik, készítette anyu...
Kedves Ilona!

Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Ilona!

Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....

:D

Én is hagy-ma híve vagyok! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: