újabb események régebbi események további események
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
mrabcRELK regisztrált a weboldalra
00:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:46
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:30
Virág módosította a cikkét
09:20
Virág módosította a cikkét
08:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:47
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:02
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Pinokkió módosította a cikkét

Sokminden történt mostanság

2022. június 25.

Vissza a naplóhoz

2019. május 2.-i jegyzet:
Kórházban vagyok, többek közt emiatt is hallgattam.
3 napig megfigyeltek az intenzíven, de azóta már sima kórterembe kerültem.

[Kicsit rizsázni fogok, hogy a későbbiekben ha kell, vissza tudjam követni a mostani állapotomat. Fontos lehet egy következő rosszullét esetén.]

A rosszullétet megelőzően már pár napja rosszalkodott a ketyegőm, köhécseltem, furcsa közérzetem volt, a lábam enyhén dagadt, stb., de azt hittem csak a front okozza ezeket. A fater megjegyezte a rosszullét előtt nemsokkal, hogy szarul nézek ki, falfehér vagyok. Mondtam neki, hogy jól vagyok. (Tényleg jól voltam.) Aztán éreztem, hogy a szívtájékom nehéz, szédelgek és nyomás van a fejemben. Lefeküdtem, hátha jobban leszek és jobban is lettem, mert a fejemből a nyomás elmúlt, viszont a szívtájéki diszkomfortérzet maradt. Nem mozogtam, hátha az is elmúlik, de nemhogy javult volna a helyzet, inkább rosszabb kezdett lenni. Elkezdett a szívem össze-vissza ütögetni és nyomás-szúrás volt a mellkasomban, miközben a jobb karomon párszor átszáguldott valami forró-szorongató érzés, majd kiment a vállamba, aztán abbamaradt és ugyanezt elkezdte a bal karom-vállam is, bár ott csak 1-2× szorított, eközben rámjött az a jellegzetes nagyon fos közérzet, amit már ismerek. Nagyon rosszul lettem pillanatok alatt. Jött a fentiek mellett a fulladás, az erős hányinger, gyengeség, a szám kiszáradt, meg valami forróság áradt szét a gyomrom tájékáról, adrenalinnal megspékelve. Ezt az adrenalinlöketet vagy 3-4× éreztem. Nem szoktam tőle megijedni, de mióta mondta a dokim, hogy ez egy vészreakciója a szervezetnek arra, hogy ne krepáljon be a keringés - ezekkel az adrenalinfröccsökkel próbálja állítólag fenntartani - ennek a tudatában átfutott az agyamon, hogy mi van, ha megint megtörténik. Imádkoztam az Úrhoz és bíztam, meg persze mentőt hívattam.
Behoztak és az intenzívre vittek monitorra tenni, ami állítólag azért kellett, hogy alaposan megfigyeljenek, meg ha megint gebasz lenne, akkor helyben legyek. Végül nem ismétlődött meg az az erős rosszullét. A szívelégtelenségemmel magyarázták.

Ami nyomaszt, azok az öcsém körüli dolgok. Ő is komoly beteg és hiába a ~ 10 év távolság, meg hogy 'csak' féltesóm, valamint annak dacára, hogy nem együtt nevelkedtünk és időszakosan találkoztunk csak, jobban viselkedik velem, mint a 'család' más tagjai és ez kölcsönös. Vannak neki is hibái nyilván, meg tud az agyamra is menni, ugyanakkor csípjük egymást, szóval nem hagy hidegen a sorsa. Az egyik felem haragszik rá bizonyos dolgok miatt, de a másik kedveli és félti, mert mégiscsak az öcsém, meg rendes, jószívű. Hiába 22 éves, ösztönösen kiállok mellette a faterral szemben, ha épp' igazságtalanul cseszi le, vagy bunkózik vele - ami majdnem napi szintű. Már megjegyezte a Gábor ezt is, meg hogy velem is durvul a fater (amiatt is, mert védeni merem vele szemben a Gábort), valamint hogy pillanatok alatt elkölt minden pénzt, nem mosdik, stb., szóval neki is feltűntek már azok a dolgok, amiktől eddig csak én kaptam agyvérzést, mivel én éltem csak vele.
Komoly betegséggel él a tesóm is és gyógyszereket kell(ene) szednie, de önkényesen abbahagyta őket (már az is felelőtlenség volt, mivel gyógyszereket - főleg szteroidot - nem hagy abba az ember egyik napról a másikra), amit azzal magyarázott, hogy depressziós és egy időben meg akart halni. Már régen dokihoz kellett volna mennie állapotfelmérésre, meg hogy újra beállítsák a gyógyszereit. Ígyis csoda, hogy még él, de talán végre felfogta a dolog súlyát, mert a múltkor kért időpontot a dokijához. Folyton alszik, fogyott egy csomót, szóval sürgősen kezelni kell.
Sok téren felelőtlen, önfejű és tájékozatlan. Sok a feszültség otthon miatta is, mégis sajnálom, mert neki is jól kijutott a szarból és ugyan nálunk sem rózsás a helyzet, de legalább az az életforma és egyebek a múlté, amikben eddig része volt.
Remélem felveszik a kórházba hamarosan és hogy nem okozott maradandó károkat a gyógyszerek hanyagolása.
Sokat cseszegeti őt is az öreg, ami nagyon nem oké, főleg azok után, hogy anno mellőle is lekoccolt, szóval nem ezt kéne kapnia tőle. Azt már úgysem pótolhatja, amit kihagyott, de most itt lenne a lehetőség, hogy adjon valamit. Próbálja azért terelgetni is. Én is, amennyire tudom. Majd meglátjuk, hogy mi forrja ki magát ebből az egészből.

Vannak jobb hírek is.
Az egyik, hogy lassan, de halad a ház és a házkörüli dolgok. Az elmúlt hetekben sokat tevékenykedtünk; leszedtük a terasz tetejéről a régi cserepeket, elbontottuk az egyik omladozó ólat, füvet nyírtunk az udvaron és a ház előtt, biztonságosabbá tettük a pincelejárót (nem volt tanácsos rálépni, de már nem tud beszakadni az ajtaja), stb. Nemsokára beszántják a kertet is és lehet ültetni a zöldségeket, meg a medencének is kialakítjuk a placcot. A házon belül is elindult végre a renoválás, a konyha fala van épp' javítás alatt, aztán elvileg a zuhanyzó és mosóhelyiség is sorrakerül nemsokára.

Lett egy új családtagunk is, egy 8 hónapos szuka csivava-mopsz keverék személyében. Mivel rám van tapadva, én lettem a gazdája. Égetnivaló, de nagyon aranyos. Immár 3 kutya, 2 macska és egy kacsa él velünk.

Nemrég megint inkasszóztak, a fater persze továbbra sem megy az oka után, de legalább végre megmozdult és az én pénzemet átirányíttatta, hogy többet ne tudják azt is lekapni.

A közgyógyomat is újra fogja igényelni, mert jogtalanul szüntették meg.

Talán új akku is kerül nemsokára a telefonomba.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: