újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Sós rudak

2013. december 4.

Vissza a naplóhoz

Kinézek a konyhaablakon és olyan szép fehérek a fák, mintha hó esett volna, pedig csak deresek. Hideg is van. Mit lehet ebben az időben csinálni? Egyetlen jó tippem van, ami eddig még nemhagyott cserben. Enni!
Imádom a finom sütiket, annál kevésbé elkészíteni.De én is, mint oly sokan ebben az országban,-mindig azt akarom csinálni, amihez nem értek. Most is. Az estéimet nemtudom elképzelni rágcsálás nélkül, akár egészséges, akár nem, így nekifohászkodtam a sós rudak készítésének. Ezt főleg azért szeretem, mert pár perc alatt elkészűl,nem kell várni, mig keledezik, olcsó is és egy tepsivel biztosítom a heti rágcsálnivalót. Mert azért nem viszem túlzásba, igazság szerint két nap alatt is felzabálnám, de fő a mértékletesség, kényszerből ezt is megtanultam.

Ha netán érdekelne valakit a recept, szívesen leírom.

De ne csak együnk, igyunk is..

http://youtu.be/kH_GYVY3RrY

Sós rúd recept:

Tészta:

50 dkg liszt
1 ek. só
25 dkg margarin
25 dkg reszeltsajt (ebből ha 5 dkg füstölt, mennyei)
1 tojás
2 dl tejföl

Tetejére:

1 tojás
reszeltsajt

A sós liszttel elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Kicsit Hűtőben pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással, megszórom sattal és vagy apró pogácsákat vagy stanglikat formázok belőle, kedvem szerint. 200 fokos sütőben sütöm 12-15 percig.


Ezt a receptet szoktam néha élesztősen is készíteni. A tejfölt meglangyosítom és egy tk. cukorral, 2 dkg élesztővel elkeverem. Megvárom míg felfut, így adom a többi hozzávalóhoz. Ekkor is pihentetem a hűtőben.

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Ilona

Tudod, Évi, én egy kicsit megtanultam spórolni úgy, hogy ne menjen a minőség kárára.Pl. a tortaalapokat sem csinálom hat tojásból, mert ilyen árak mellett nem lehet dőzsölni. Nekem van egytojásos piskóta-receptem, ami semmivel sem rosszabb, mintha nemtudom, hány tojásból készülne. Margarinból keverek hozzá bármilyen krémet és kész..
De ami mennyiségű sajtot megadnak egy-egy sós sütihez, annak is elég a fele. A másik felét vidáman ráreszelem a pizzámra..

Puszi, Ica

Ebben egyformán gondolkodunk. Kedvencem volt a somlói galus... magam sütötte fehér piskótából (a tojás sárgájától függött a színe) tudtam csak elképzelni éveken keresztül, a hozzá főzött kakaós krémmel (nem nagy kunszt), mazsola, narancshéj reszelve, diódarabok adták a bukéját, no és a vadi sütőrum, nem ám aroma. Még sötétebb kakaókrém a tetejére. Tejszínnel (púposan) koronázva... Nem is maradtam szégyenben vele soha. Egy kritika ért mindössze, mert a tesóm a diót akkor már nem tudta elrágni, következő évben már darált dióval kapta ugyanazt a hatása nem maradt el. Lecsúszott a torkán. :-)

Ma még mutatóban sem az igazi, mert rákaptam a babapiskótára, az aromára, a pudingra... Egészen más.

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

De meggyes- és almás pitét azért még így is sütöttem, tehát még van remény. Nem igazán maradt másnapra.

A sósrúdra visszatérve. Minden sütivel mostanában éppen az a gondom, hogy nagyon drága. Ebből sem lehet kispórolni, amitől finom, pl. a sajtot. Még akkor sem vinne rá a lélek, ha e nélkül is elállna karácsonytól szilveszterig...
No de ha az élesztő és a margarin már megvan, megvettem, mégis csak tudat alatt dolgozik bennem valami szándékocska... :-)

Tudod, Évi, én egy kicsit megtanultam spórolni úgy, hogy ne menjen a minőség kárára.Pl. a tortaalapokat sem csinálom hat tojásból, mert ilyen árak mellett nem lehet dőzsölni. Nekem van egytojásos piskóta-receptem, ami semmivel sem rosszabb, mintha nemtudom, hány tojásból készülne. Margarinból keverek hozzá bármilyen krémet és kész..
De ami mennyiségű sajtot megadnak egy-egy sós sütihez, annak is elég a fele. A másik felét vidáman ráreszelem a pizzámra..

Puszi, Ica

megtekintés Válasz erre: Sanda

http://rd.hirkereso.hu/rd/17377444?url=http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/sajtos-sos-stangli

Én is találtam egy receptet.
Puszi: Sanda

Nagyon jó, köszi, Sanda! :)
http://rd.hirkereso.hu/rd/17377444?url=http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/sajtos-sos-stangli

Én is találtam egy receptet.
Puszi: Sanda

megtekintés Válasz erre: Ilona

Szia, Sanda! Leírtam..

Köszike.

megtekintés Válasz erre: Ilona

Szia, Évi!

Nálunk,m íg együtt volt a család, nem emlékszem, hogy egyetlen vasárnap is ne lett volna sütemény. Az ünnepekről már nem is beszélve.Nagyon jól megfogtad a lényeget, igen, az érdektelenség, fásultság,fáradtság az oka, hogy ma sokaknál másként van.Én ma sem értem, anyám hogyan tudott mindent kigazdálkodni, pedig abban az időben három gyerek mellett ugyancsak nem vetett fel bennünket a jólét.
Én úgy gondolom, a szeretet, az örömadás hiányzik most.
Magam is úgy vagyok, ha valami finomra áhítozom, elmegyek és veszek egy-két tortaszeletet vagy krémest, aztán annyi. Az ünnepek egyedül a kivétel,mert akkor , ha jön valaki, jólesik kínálgatni.

Igen, változtatni kellene. Kicsit magunkat is kényeztetni, mert megérdemelnénk..

Puszi: Ica

De meggyes- és almás pitét azért még így is sütöttem, tehát még van remény. Nem igazán maradt másnapra.

A sósrúdra visszatérve. Minden sütivel mostanában éppen az a gondom, hogy nagyon drága. Ebből sem lehet kispórolni, amitől finom, pl. a sajtot. Még akkor sem vinne rá a lélek, ha e nélkül is elállna karácsonytól szilveszterig...
No de ha az élesztő és a margarin már megvan, megvettem, mégis csak tudat alatt dolgozik bennem valami szándékocska... :-)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Lassan már magam is úgy vagyok ezzel. El sem hiszem, hogy valamikor szinte mindent kipróbáltam sütés terén. Mi változott meg? Munka és minden egyéb mellett nem volt olyan hét vége, hogy ne lett volna valami az asztalon. Inkább az édes, kevert sütiket szerettem. A kelt, vagy pogácsaféle, alkalmanként a sajtos sem esett nehezemre. Igen régen volt már, hogy karácsony előtti hetekben többször is elfogyott az ünnepekre szánt diós beigli, annyira etette magát. Vagy a biszkvit, gyümölcs kenyerek, a legkülönfélébbeket is kipróbáltam. Még látványnak is szép volt.

Nem tudok másra gondolni, mint az abszolut érdektelenség, a figyelemhiány, nem utolsó sorban a pénzhiány, esetleg a kedvetlenség uralkodott el rajtam? :-)

Valamit tenni kéne!?

Puszillak,
Éva

Szia, Évi!

Nálunk,m íg együtt volt a család, nem emlékszem, hogy egyetlen vasárnap is ne lett volna sütemény. Az ünnepekről már nem is beszélve.Nagyon jól megfogtad a lényeget, igen, az érdektelenség, fásultság,fáradtság az oka, hogy ma sokaknál másként van.Én ma sem értem, anyám hogyan tudott mindent kigazdálkodni, pedig abban az időben három gyerek mellett ugyancsak nem vetett fel bennünket a jólét.
Én úgy gondolom, a szeretet, az örömadás hiányzik most.
Magam is úgy vagyok, ha valami finomra áhítozom, elmegyek és veszek egy-két tortaszeletet vagy krémest, aztán annyi. Az ünnepek egyedül a kivétel,mert akkor , ha jön valaki, jólesik kínálgatni.

Igen, változtatni kellene. Kicsit magunkat is kényeztetni, mert megérdemelnénk..

Puszi: Ica

megtekintés Válasz erre: Sanda

Érdekelne.

Szia, Sanda! Leírtam..

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Lassan már magam is úgy vagyok ezzel. El sem hiszem, hogy valamikor szinte mindent kipróbáltam sütés terén. Mi változott meg? Munka és minden egyéb mellett nem volt olyan hét vége, hogy ne lett volna valami az asztalon. Inkább az édes, kevert sütiket szerettem. A kelt, vagy pogácsaféle, alkalmanként a sajtos sem esett nehezemre. Igen régen volt már, hogy karácsony előtti hetekben többször is elfogyott az ünnepekre szánt diós beigli, annyira etette magát. Vagy a biszkvit, gyümölcs kenyerek, a legkülönfélébbeket is kipróbáltam. Még látványnak is szép volt.

Nem tudok másra gondolni, mint az abszolut érdektelenség, a figyelemhiány, nem utolsó sorban a pénzhiány, esetleg a kedvetlenség uralkodott el rajtam? :-)

Valamit tenni kéne!?

Puszillak,
Éva

Én a szaloncukrot is mindig megettem idő előtt.
Most már csak utolsó pillanatban merem megvenni.
Azért szedd össze magad,drága Évám,komolyan jó lenne egy sós recept.
Lassan már magam is úgy vagyok ezzel. El sem hiszem, hogy valamikor szinte mindent kipróbáltam sütés terén. Mi változott meg? Munka és minden egyéb mellett nem volt olyan hét vége, hogy ne lett volna valami az asztalon. Inkább az édes, kevert sütiket szerettem. A kelt, vagy pogácsaféle, alkalmanként a sajtos sem esett nehezemre. Igen régen volt már, hogy karácsony előtti hetekben többször is elfogyott az ünnepekre szánt diós beigli, annyira etette magát. Vagy a biszkvit, gyümölcs kenyerek, a legkülönfélébbeket is kipróbáltam. Még látványnak is szép volt.

Nem tudok másra gondolni, mint az abszolut érdektelenség, a figyelemhiány, nem utolsó sorban a pénzhiány, esetleg a kedvetlenség uralkodott el rajtam? :-)

Valamit tenni kéne!?

Puszillak,
Éva
Érdekelne.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: