újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Spenót

2015. május 12.

Vissza a naplóhoz

Ma leszedtem az első termést, azaz a nagyobb spenót-leveleket. Találtam egy jó receptet, szerintem finom lehet, sajtos-spenótos palacsintát. Majd holnap beszámolok, lesz-e sikerélményem..

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta

hozzávalók / 6 adag
A töltelékhez

250 g spenót (párolt)
150 g sajt (friss)
50 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint (tengeri)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
chilipehely ízlés szerint
4 ek olívaolaj
200 g trappista sajt (reszelt, a tetejére)

A palacsintához

2 db tojás (bio)
150 g finomliszt
500 ml tej
1 csipet só (tengeri)
50 ml napraforgó olaj

elkészítés

Először elkészítjük a sajtos-spenót krémet. A spenótleveleket 1-2 perc alatt megpároljuk, majd kinyomkodjuk levét. Egy késsel kissé felaprítjuk.
Az olívaolajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, összekavarjuk, és fél perc után beletesszük a kinyomkodott, összevágott spenótleveleket.
Ízesítjük sóval, darálunk rá feketeborsot, ízlés szerint chilit szórunk rá.
Jól összevegyítjük, majd hozzáadjuk a friss sajtot, amit alaposan elkeverünk.
A palacsintához a hozzávalókból elkészítjük a tésztát, és kisütjük őket.
A sütőt előmelegítjük.
Egy laposabb kerek sütőálló edénybe beletesszük az első palacsintát.
Kb. 1 evőkanálnyit teszünk a spenótkrémből a palacsintára, egyenletesen elkenjük rajta, majd egy nagyobb csipetnyi sajttal megszórjuk. Jöhet a következő palacsinta, és így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére természetesen palacsinta kerüljön, amit szintén megszórunk reszelt sajttal.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg szép színűre sül a sajt a "tortánk" tetején.
Cikkekre vágva, azonnal fogyasztjuk.

Forrás: Nosalty

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

Nekem is! :-))

megtekintés Válasz erre: Sanda

Az olivaolaj fontos lenne...

Nekem is sok minden fontos lenne... :-) Megteszi a Vénusz!...

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Na ezt kipróbálom... Már csak spenótot kell vennem, a többi anyag adott... az olívaolaj és a csili kivételével... :-)

Az olivaolaj fontos lenne...
Na ezt kipróbálom... Már csak spenótot kell vennem, a többi anyag adott... az olívaolaj és a csili kivételével... :-)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Sandám, ma megcsináltam és nyugodtan mondhatom, ilyen finomat már régen ettem!Egyáltalán nem babrás, az egész-palacsintástul-elkészült egy óra alatt. ..:-)

Egy órám sincs, mikor éveket vesznek el az életemből.
Sandám, ma megcsináltam és nyugodtan mondhatom, ilyen finomat már régen ettem!Egyáltalán nem babrás, az egész-palacsintástul-elkészült egy óra alatt. ..:-)
Nagyon babrás.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: