Süssünk, süssünk valamit...
2014. augusztus 13.
azt is megmondom, hogy mit...
Szokásomtól eltérően három darab egész csirkecombot vettem. Lenyúztam a bőrét és a csont mentén belevágtam, szétterítettem mint egy csirkét. Sóztam, borsoztam, mint szoktam. Egy kis mustár, egy-két kanál tejföl, zúzott fokhagyma és hagy szóljon, álljon ebben a kutyulékban. Érjen össze, ha akar, de nem igazán hagytam neki időt, mert közben megsült a pitém, a túrós. Na az is megérne egy misét, mert igen-igen finomra sikerült. Egyébként pedig ezt el sem lehet rontani....
Szóval, mert én mindig sütőpapíron sütök (egy évben egyszer) nem lekapcs. mint máskor a sütőt, hanem gyerünk, hiszen még forró, a tepsit beolajoztam, és a csirkedarabokat belehelyeztem, csak úgy lazán, hiszen jött a következő ötletem, ami már csak arra várt, hogy belehelyezzem, hiszen időt sem hagytam magamnak további gondolkodásra...
Ilike ötlete mentén haladtam tovább, menten megvalósítva azt, mert eszembe jutott... csakhogy gomba helyett mindezt ringlószilvával követtem el. Rázogattam én, rázogattam és képzeld. összeállt a dolog.... be egyenest a tepsibe.
Tudod mikor a legfinomabb a sült?... ha megfeledkezel róla egy kis időre, akkor lesz az igazi, pont jó! Gyönyörű ropogós pirosra sült a teteje (majd elfelejtettem mondani, elszaladtam időközben sajtért és tejfölért) na az aztán megadta neki a bukéját, amikor a tejére rásült. Szóval ropogós, mutatós, pirospozsgás.
Megfőtt közben a rizottóm is, hát nem így kell? Összeadni, ami van.
Na jó, nem bánom, elárulom. A tóróspite töltelékébe is ringlószilvát kockáztam, mazsola helyett és felvertem a tojás fehérjét kemény habbá. :-)
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Ez nagyon jó tipp! Egyszer karácsonyra csináltam aszalt silvás pulykahúst, friss szilva híján és nagy sikere lett! De ezt tuti ki fogom próbálni! Köszi az ötletet! :))
Pussz,
Tündér
Pussz,
Éva
Pussz,
Tündér