újabb események régebbi események további események
20:22
Pinokkió módosította a cikkét
23:00
Pinokkió módosította a cikkét
17:40
Pinokkió új cikket töltött fel
09:52
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:15
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
01:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:05
Pinokkió új cikket töltött fel
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tavaszi fejfájás

2021. február 28.

Vissza a naplóhoz

Miért is fáj az ember lányának a feje tavasz idején?

Miért is fáj az ember lányának a feje?
Valószínűleg, hogy tavasszal a tavasztól...
Vagy mégsem?!
Vegyünk egy-két példát a tipikus fejfájás okokra.
Fájhat azért, mert változik az időjárás, felhők jönnek-mennek, előjön a nap, majd elbújik; rügyeznek a fák, az ember lányának tini gyerekei; sőt...még a macskák is tavaszodnak. Na ettől aztán igazán fájhat a fejünk. Mást nem hallunk, csak a cicusaink nyafogását -mintha nem lenne nekünk, aki nyafogna nap, mint nap-, utána pedig attól fájhat a buksink, hová tegyük a tavaszi macskatermés gyümölcseit.
Fájhat attól, hogy a tavaszi nagytakarítás előtt állunk. Nem is tudjuk, hol kezdjük el a tél nyomainak eltüntetését. Az időjárás is nagy szerepet játszik a fejfájásunk kialakulásában, főleg amikor nem olvad a hó. Ilyenkor azt se mondhatjuk lelki nyugalmat lelve -de főleg a fejfájást elkerülve-, hogy hol van már a tavalyi?! Így április táján..., még a hó sem az igazi.
Szeszélyes az áprilisi tavasz.
Beborul, kiderül, hideg van, meleg van.
Aztán fájhat attól is, ha van párunk, és attól is, ha nincs. Ha nincs, szeretnénk, hogy legyen. Legalább segíthetne kitakarítani, mert hát tavasz van. De ettől is csak a mi fejünk fájna. Ismerős mondást idézve: "Segíts magadon az Isten is megsegít...", de nem a párod. És a fejed se fáj tovább, legalább is a takarítás végett. Az úgyis a te gondod marad... ha van valakid, ha nincs.
De ha van, akkor is csak a baj van vele, ha meg baj van, akkor neki is fájhat a feje..., és két fejfájással még nehezebb megküzdeni.
Tehát sokféle tényező játszhat szerepet a fejfájásunkban. Személy szerint én elmehetnék meteorológusnak -de legalább is levelibékának-, mert egy pár csepp esőt is jelez az én okos fejem. Létrára is mászok így tavasszal -ugyan nem befőttes üvegben-, függönyt levenni és feltenni.
Egy kedves ismerősöm azt mondta, nagyon jó gyógymódot tud. Érdeklődéssel figyeltem! Erre ő.
-Végy a szádba egy kanalat, majd kiáll!
Viccesnek tűnt, pedig nem volt az. Amikor legközelebb fájt a fejem és használni akartam a módszert, de minden kanalam mosatlan volt. Tanácsadómnak valószínű, hogy még nem volt része eme kellemes érzésben, nála van otthon mosogatógép, vagy egy mosogató asszony. Azoktól meg neki a feje sose fáj!
Aztán az is meglehet, hogy összegyűlt bennünk a tél szürkesége, elegünk van már mindenből. Ilyenkor sokkal türelmetlenebbek vagyunk magunkkal és másokkal is. Ebből aztán adódhatnak viták, amik fejfájást generálhatnak.
És ha időnként ki kell pakolnunk így tavasszal...
Attól is fájhat a fejünk. Jönnek a tavaszi nagy festések.
A festők azok akik elég nehezen végeznek, és általában elég sokáig maradnak. Megjelennek, ha kell, ha nem. És jöhet a nyomukban a nagytakarítás. Elég nehezen kerülnek vissza a bőröndök a lakásba. Valakié mindig kívül marad. Nálunk általában az enyém maradt kinn. Ha a végén mégis valamilyen csoda folytán belűre került, nem győztem a romokat eltakarítani, az összetört cserepeket megragasztani.
A fejfájások sokfélék. Van akinek mindig fáj, és van aki csak hivatkozik rá, de így tavasszal mindannyian szenvedünk tőle.
Ha mégis szerencsénk van, és elkerüljük, akkor fájjon a más feje miattunk...

- Király Csilla -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: