Tejszínes eper-meggyleves
2011. május 31.
Főzés nélkül
Volt egy kis tálnyi eprem, meggyel keverve.
Vettem hozzá egy doboz tejet és egy tejszínhabporom pedig volt még itthon.
A tejszínhabport gépi habverővel, úgy kb. fél liter tejjel nagyon lágy, szinte folyékony habbá vertem, és 3 kanál porcukrot adtam hozzá.
Megmosás után az epreket felkarikáztam, a meggyet kimagoztam, és összeöntöttem a tejszínes tejjel.
Ennyi a hideg gyümölcsleves. Gyerekjáték. Kicsit savanyás, frissítő volt. Főleg a méregerős lecsó után.
Inkább desszertként fogyasztottuk.
Hozzávalók:
1 csom. tejszínhabpor
0,5 l tej
3 ek. porcukor
2 maroknyi eper
2 maroknyi meggy
Fogyasztása lehetőleg azonnal, mert a habunk viszonylag hamar össze fog esni, mert a gyümölcsök levet eresztenek. Legjobb közvetlenül a fogyasztása előtt elkészíteni.
Szóval frissen fogyasztandó!
A bejegyzést írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: kiki64
igen, kipróbáltam, csak nem volt viszonyítási alapom, mert nem raktál fel íz és aromamintát a levesedből
:)
fini lett, legalább is a gyerkőceim szerint
Válasz erre: Virág
Azóta kipróbáltad Kiki? :)
Köszi! Örülök, hogy tetszett! :)
:)
fini lett, legalább is a gyerkőceim szerint
Válasz erre: kiki64
nagyszerű, elmentettem
:)
Köszi! Örülök, hogy tetszett! :)
:)
Válasz erre: Orsolya
Szia Virág! Ez tényleg fincsi lehet! Pusz Orsolya
Valóban az! :)
Puszi!
Virág
Válasz erre: Black Ice
Szia Virág!
Fincsi! Én is most szüreteltem epret és turmixoltam. A levét leszűrtem és jégkockatartóba öntöttem. /Később yo lesz koktélba./ Ami maradt édesítőszer és tejszínhab dupla adag :) Nyami nyami :-) Három nap múlva amit leírtál, megcsinálom csak cseresznyével.
Pux. Üdv. Lacó
Ma cseresznye, eper és meggy a menü. :)
Majd valamit még kitalálok. :)
Puszi!
Virág
Fincsi! Én is most szüreteltem epret és turmixoltam. A levét leszűrtem és jégkockatartóba öntöttem. /Később yo lesz koktélba./ Ami maradt édesítőszer és tejszínhab dupla adag :) Nyami nyami :-) Három nap múlva amit leírtál, megcsinálom csak cseresznyével.
Pux. Üdv. Lacó