Teszek-veszek
2015. november 12.
Ma nagyon tevékeny napom volt, köszönhetően a kis napsütésnek. Összesepertem öt zsák levelet, mert megtudtam, holnap még egyszer elviszik a zöldet.
Korán reggel pedig sóletet sütöttem, amit egy évben egyszer ha csinálok. Füstölthússal, gerslivel majd négyórát sült, de nagyon finom lett. Hagytam magamnak egy adagot, a többit elosztogattam.
Csináltam továbbá vegyes kompótot az utolsó fügékből, birsből és almából.Most pedig sül a sósrudam.
Szóval teszek-veszek napom volt, ennyit tesz egy kis jó idő!
Már csak egy kis kávé hiányzik, de nem hívok barátnőket:
"Három feledékeny barátnő minden héten vendégül látják egymást Éppen Mariska volt a soros,és,hogy ne felejtse el felírta,...kávét főzni.Le is főzte,megitták,majd fél óra múlva megnézte a cetlit,ismét lefőzött egy adagot,majd harmadszor is ! Mikor haza indult a két barátnő,megszólalt az egyik.! Te hallod,ez a Mariska nagyon feledékeny,egy nyamvadt kávét nem volt képes főzni ! Mire a másik !---Ki az a Mariska ????
Szép estét mindenkinek! :)
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Ilona
Évikém, a tojásokkal kapcsolatban "Az más kérdés...:-)"-re gondoltam :D
Egyébként van is olyan étel, hogy babos-káposzta, el is hiszem, hogy finom, én még nem próbáltam, de egy volt kollégám nagyon szerette, érezhetően gyakran csinált...
Válasz erre: Müszélia
jó a vicc. eszembe jutott az anyósom.
Válasz erre: zsoltne.eva
Nem viccelek!... én a babfőzelékre esküszöm, legyen benne minden, ami kell... csakhogy nem győztük elfogyasztani... történt aztán, hogy a pároltkáposzta is kifogott rajtunk... a kettő együtt viszont csodákra volt képes... egyszer érdemes kipróbálni a párosítást, több bajod, mint amúgy nem lesz belőle, de garantáltan jól fog esni... :-)
Már bocsánat, de Emillio még csak meg sem említette a tojást, az én voltam... asszociáltál? Az más kérdés... :-)
Egyébként van is olyan étel, hogy babos-káposzta, el is hiszem, hogy finom, én még nem próbáltam, de egy volt kollégám nagyon szerette, érezhetően gyakran csinált...
Válasz erre: Ilona
Köszönöm, Éva! Pontosan így készül, csak libacombot szoktak beletenni, mert az később sül meg...Én most csak füstölthúst tettem bele, gerslit és tojást a babon kívül.Nagyon finom lett, igaz, "házi" babot vásároltam a piacon, mert amit legutóbb a boltban vettem, nem puhult meg. Jobban megnézve kinai bab volt..
Már bocsánat, de Emillio még csak meg sem említette a tojást, az én voltam... asszociáltál? Az más kérdés... :-)
Válasz erre: emillio
....én csirkét? (:-D)
Jó volt! Ült rendesen a poén!
Pusszantom azt a dolgos kezeidet: emillio
Ui: Én is imádom a főztödet.... (:-D)
Puszim
Válasz erre: Sanda
Jó úton haladok én is efelé, Ilonám:-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Én már olyan régen nem sütöttem sóletet, hogy csak arra emlékszem, sütőben sült és volt benne két egész csirkecomb, lehet, hogy tévedek, de még egész tojások is, talán apró füstölthús darabok... és nagyon finom volt... de hogy készül, már elfelejtettem... :-)
Neked is szép estét!
Neked is szép estét!
Jó volt! Ült rendesen a poén!
Pusszantom azt a dolgos kezeidet: emillio
Ui: Én is imádom a főztödet.... (:-D)