újabb események régebbi események további események
16:12
ThomasDiony regisztrált a weboldalra
13:43
Rizptwf regisztrált a weboldalra
12:20
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
11:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:58
Gaya új cikket töltött fel
09:29
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:41
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:39
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:16
cthubzyCitle regisztrált a weboldalra
21:43
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
21:42
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:12
KeslarCitle regisztrált a weboldalra
17:22
JoshuaMUB regisztrált a weboldalra
13:43
Inhinc regisztrált a weboldalra
02:37
TeqwyFak regisztrált a weboldalra
14:45
BetChan regisztrált a weboldalra
21:27
Efdhtyp regisztrált a weboldalra
17:44
Fingerboardtyt regisztrált a weboldalra
06:27
Squiernjw regisztrált a weboldalra

Tesztafozes

2016. november 9.

Vissza a naplóhoz

Mai napom a konyhaban telt el. Tokot tettem el uvegbe, aztan a maradek kis tok-kockakbol. amiket nem tudtam mar legyalulni, foztem fozeleket,amikor eszrevettem a hust a hutoben, csodaba, ezt be akartam tenni frissiben a melyhutobe ket napja, hat mar mindegy, porkoltot fozok belole. Igen am, de mara turos csusza volt a terv, a heten vasarolt bivaly turohoz, amit eletemben meg nem ettem, tehat kivancsi vagyok az izere.

Kockatesztat foztem, tojas nelkuli volt itthon, amit soha tobbe nem akarok latni a konyhamban. Nem fott at rendesen, de legalabb kivul elazott. Jo kis ragacs lett belole.

Legalabb megtanultam, hogy tesztat csak tojassal keszultet vegyek, sporolas ide - sporolas oda, mert az nem igazan sporolas, hogy a keszre fozott teszta a kukaban landoljon.

Jaa, es a tegnap fozott kocsonyat is sikerult ma befejeznem, Nem akart osszeallni. Ugyhogy minden tanyerba vegul boven jutott hus, annyira el kellett foznom a levet. Tul fiatal volt a malac, amibol foztem. Ugye olcso hus es az o leve. :)

A bejegyzést írta: Cathy

Hozzászólások

időrendi sorrend

2016. november 10. 10:30

megtekintés Válasz erre: Anyu - 2016. november 10. 08:29

Ne vegye el a kedved!Néha bizony érnek kudarcok is a konyhában,de annál inkább újra kell próbálni a dolgokat és ami beválik azt megtartani.
Puszi

Igen, igy van. Koszonom a megerositest!

Puszik Anyu!
2016. november 10. 08:29

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2016. november 9. 23:30

Azt hiszem ugyanaz a fozesi modszerunk. Forrasban levo sos vizbe dobom a tesztat, ujra forras utan lezarom, fedot ra, neha kavargatom, es igy 12-15 perc alatt jo. Eddig egy teszta sem ragadt ossze ennyire, ezzel a modszerel, mint ez. No, mindegy, kis valtozatossag lesz a kutyak menujeben holnap.

Ne vegye el a kedved!Néha bizony érnek kudarcok is a konyhában,de annál inkább újra kell próbálni a dolgokat és ami beválik azt megtartani.
Puszi
2016. november 9. 23:30

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2016. november 9. 20:34

Cathy, én a kutyának szoktam a húsához köretként tojásnélküli tésztát főzni. Ez nem jelenti azt, hogy én nem eszem belőle. A főzésének egy titka van, nem kell totál "fehérre" kifőzni, csak úgy kétharmad részben, majd kicsit állni kell hagyni a főzővízben, miután leveszed a tűzről.(A főzővízbe teszek egy nagyon kis olajat). Ott megdagad és puha lesz, szűrés után olajos lábasba kiszedni. Nem fog ragadni. A kocsonyát úgy csinálom, ahogy Éva...

Azt hiszem ugyanaz a fozesi modszerunk. Forrasban levo sos vizbe dobom a tesztat, ujra forras utan lezarom, fedot ra, neha kavargatom, es igy 12-15 perc alatt jo. Eddig egy teszta sem ragadt ossze ennyire, ezzel a modszerel, mint ez. No, mindegy, kis valtozatossag lesz a kutyak menujeben holnap.
2016. november 9. 23:27

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2016. november 9. 20:23

Én isteni finom kocsonyát szoktam főzni. Megadom a módját és mindent beleteszek, ami bele való. Fülét, farkát, disznó lábát és ha kapok, még nyelvet is, esetleg egy kis elsőcsülköt... jó sok fokhagymát, babérlevelet és annyi lével engedem fel, hogy ha megfőtt az alatt a 6 óra alatt, ami - szerintem - kell neki, nyolc tányér kocsonyám van... Én még előtte állok..

Igen, az a rendes kocsonya, amibe minden belevalo belefo, valahogy nalunk megis a csulokbol fott lett nepszeru, csulkonkent egy fej fokhagymaval, mutatoba egy repa es egy gyoker, a szinet a voroshagyma adja, amin a sarga heja rajta marad. A csak csulokbol viszont nehezebben all ossze a le. Elegnek eppen eleg a husra, de azert neha jobb lenne kicsit tobb le is vele. Joooo otlet a babaerlevel, legkozelebb teszek majd bele en is!
2016. november 9. 20:34
Cathy, én a kutyának szoktam a húsához köretként tojásnélküli tésztát főzni. Ez nem jelenti azt, hogy én nem eszem belőle. A főzésének egy titka van, nem kell totál "fehérre" kifőzni, csak úgy kétharmad részben, majd kicsit állni kell hagyni a főzővízben, miután leveszed a tűzről.(A főzővízbe teszek egy nagyon kis olajat). Ott megdagad és puha lesz, szűrés után olajos lábasba kiszedni. Nem fog ragadni. A kocsonyát úgy csinálom, ahogy Éva...
2016. november 9. 20:23

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2016. november 9. 19:04

Legkozelebb minimum egy kormot is fozok bele, hogy legyen amitol megkocsonyasodik. Jo lett vegul, de kicsit tobb level meg jobb lett volna. Csusza holnapra marad, valami jo kis maszek tesztaval. Majd meselem a bivaly turot, hogy milyen.

Puszik!

Én isteni finom kocsonyát szoktam főzni. Megadom a módját és mindent beleteszek, ami bele való. Fülét, farkát, disznó lábát és ha kapok, még nyelvet is, esetleg egy kis elsőcsülköt... jó sok fokhagymát, babérlevelet és annyi lével engedem fel, hogy ha megfőtt az alatt a 6 óra alatt, ami - szerintem - kell neki, nyolc tányér kocsonyám van... Én még előtte állok..
2016. november 9. 19:04

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2016. november 9. 18:18

Pedig a tökfőzelék pörkölttel az igazi.. Túróscsuszát ettem már angolnapörkölttel étteremben, na bumm.. csak nem rontaná el, ha más husiból készült az a pörkölt? Egy próbát megér.. A tojásnélküli tésztához és a bivalytúróhoz nem tudok hozzászólni, maradok a jólbeváltnál.. Meg tudlak érteni, hogy hajt a kíváncsiság! No majd légyszi számolj be hogy ízlett?

De sajnálom a kocsonyát?! Máskor ne sajnáld a disznót! A malacot se, de azt inkább sülve...

Puszi :-)

Legkozelebb minimum egy kormot is fozok bele, hogy legyen amitol megkocsonyasodik. Jo lett vegul, de kicsit tobb level meg jobb lett volna. Csusza holnapra marad, valami jo kis maszek tesztaval. Majd meselem a bivaly turot, hogy milyen.

Puszik!
2016. november 9. 18:18
Pedig a tökfőzelék pörkölttel az igazi.. Túróscsuszát ettem már angolnapörkölttel étteremben, na bumm.. csak nem rontaná el, ha más husiból készült az a pörkölt? Egy próbát megér.. A tojásnélküli tésztához és a bivalytúróhoz nem tudok hozzászólni, maradok a jólbeváltnál.. Meg tudlak érteni, hogy hajt a kíváncsiság! No majd légyszi számolj be hogy ízlett?

De sajnálom a kocsonyát?! Máskor ne sajnáld a disznót! A malacot se, de azt inkább sülve...

Puszi :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: