Tesztafozes
2016. november 9.
Mai napom a konyhaban telt el. Tokot tettem el uvegbe, aztan a maradek kis tok-kockakbol. amiket nem tudtam mar legyalulni, foztem fozeleket,amikor eszrevettem a hust a hutoben, csodaba, ezt be akartam tenni frissiben a melyhutobe ket napja, hat mar mindegy, porkoltot fozok belole. Igen am, de mara turos csusza volt a terv, a heten vasarolt bivaly turohoz, amit eletemben meg nem ettem, tehat kivancsi vagyok az izere.
Kockatesztat foztem, tojas nelkuli volt itthon, amit soha tobbe nem akarok latni a konyhamban. Nem fott at rendesen, de legalabb kivul elazott. Jo kis ragacs lett belole.
Legalabb megtanultam, hogy tesztat csak tojassal keszultet vegyek, sporolas ide - sporolas oda, mert az nem igazan sporolas, hogy a keszre fozott teszta a kukaban landoljon.
Jaa, es a tegnap fozott kocsonyat is sikerult ma befejeznem, Nem akart osszeallni. Ugyhogy minden tanyerba vegul boven jutott hus, annyira el kellett foznom a levet. Tul fiatal volt a malac, amibol foztem. Ugye olcso hus es az o leve. :)
A bejegyzést írta: Cathy
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Anyu
Ne vegye el a kedved!Néha bizony érnek kudarcok is a konyhában,de annál inkább újra kell próbálni a dolgokat és ami beválik azt megtartani.
Puszi
Puszik Anyu!
Válasz erre: Cathy
Azt hiszem ugyanaz a fozesi modszerunk. Forrasban levo sos vizbe dobom a tesztat, ujra forras utan lezarom, fedot ra, neha kavargatom, es igy 12-15 perc alatt jo. Eddig egy teszta sem ragadt ossze ennyire, ezzel a modszerel, mint ez. No, mindegy, kis valtozatossag lesz a kutyak menujeben holnap.
Puszi
Válasz erre: Ilona
Cathy, én a kutyának szoktam a húsához köretként tojásnélküli tésztát főzni. Ez nem jelenti azt, hogy én nem eszem belőle. A főzésének egy titka van, nem kell totál "fehérre" kifőzni, csak úgy kétharmad részben, majd kicsit állni kell hagyni a főzővízben, miután leveszed a tűzről.(A főzővízbe teszek egy nagyon kis olajat). Ott megdagad és puha lesz, szűrés után olajos lábasba kiszedni. Nem fog ragadni. A kocsonyát úgy csinálom, ahogy Éva...
Válasz erre: zsoltne.eva
Én isteni finom kocsonyát szoktam főzni. Megadom a módját és mindent beleteszek, ami bele való. Fülét, farkát, disznó lábát és ha kapok, még nyelvet is, esetleg egy kis elsőcsülköt... jó sok fokhagymát, babérlevelet és annyi lével engedem fel, hogy ha megfőtt az alatt a 6 óra alatt, ami - szerintem - kell neki, nyolc tányér kocsonyám van... Én még előtte állok..
Válasz erre: Cathy
Legkozelebb minimum egy kormot is fozok bele, hogy legyen amitol megkocsonyasodik. Jo lett vegul, de kicsit tobb level meg jobb lett volna. Csusza holnapra marad, valami jo kis maszek tesztaval. Majd meselem a bivaly turot, hogy milyen.
Puszik!
Válasz erre: zsoltne.eva
Pedig a tökfőzelék pörkölttel az igazi.. Túróscsuszát ettem már angolnapörkölttel étteremben, na bumm.. csak nem rontaná el, ha más husiból készült az a pörkölt? Egy próbát megér.. A tojásnélküli tésztához és a bivalytúróhoz nem tudok hozzászólni, maradok a jólbeváltnál.. Meg tudlak érteni, hogy hajt a kíváncsiság! No majd légyszi számolj be hogy ízlett?
De sajnálom a kocsonyát?! Máskor ne sajnáld a disznót! A malacot se, de azt inkább sülve...
Puszi :-)
Puszik!
De sajnálom a kocsonyát?! Máskor ne sajnáld a disznót! A malacot se, de azt inkább sülve...
Puszi :-)