Töltött krumpli
2013. február 11.
Ma a hólapátolás mellett olyan ebédet akartam késziteni, ami aránylag hamar elkészül, felhasználható az otthoni maradék sonka-felvágott szelet, szalonna..
Kinéztem a netről a töltött krumpli receptjét, igazán finomra sikeredett..
Töltött sült krumpli
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !
Kép: Net
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli
Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!
puszi
Válasz erre:
Ez fini, Ica!
Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!
puszi
Puszi
Válasz erre:
Köszi Ilona!
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli
Puszi
:-)
Pussz,
Tündér