újabb események régebbi események további események
09:37
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:10
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
06:13
Merkison regisztrált a weboldalra
20:47
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
20:32
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:50
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:36
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
07:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
07:00
Sеx dating in Аustrаlia | Girls for seх in Austrаlia: http://p-w.fr/72l2m ...
16:43
JamesAgobe regisztrált a weboldalra
16:39
Вeautiful girls fоr sех in уour сity UK: https://radyo.ir/5z9z5 regisztrált ...
10:00
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
09:26
Sех dаting in Austrаlia | Girls for sex in Аustrаlia: http://www.buz ...
07:50
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
18:54
Virág új cikket töltött fel

Várakozó kert

2019. november 10.

Vissza a naplóhoz

Idén is hosszúra nyúlt a nyárias ősz, de az emlékei még bennem élnek, ahogyan a frissen elültetett díszcserjék gyökere a termékeny földben.

Tavaly ősszel vettem újra birtokba a lakhatásra kölcsönadott zártkertemet, aminek nem voltam igazán jó gazdája, amíg az elmúlt hat évet a svájci kertekben dolgozva és tanulva töltöttem. És így, hogy nem voltam itthon, még a néha kapott segítséggel se volt az igazi. Elhanyagoltságában elvadult, elsorvadt és szépségét vesztette a hajdan buján virágzó és termékeny kert, ahogyan a szerelmes asszony is, ha nem viszonozzák az érzéseit, vagy ha nem jól szeretik. A kertet ugyanúgy, ahogy a nőt, jól kell tudni szeretni, időt szánni rá, amikor szüksége van rá, hogy kicsit ő legyen az első, és akkor teljesedik ki és válik gyönyörűvé, odaadóvá és gyümölcsözővé.

Váratlan és hatékony segítséget kaptam tavaly ősszel, majd tavasszal még többet, így lassan kisebb közösségi kert hangulattal összedolgozva, megújult lendülettel folytattuk a kert helyreállítát és gondozását. Visszavágtunk, rendet raktunk, kiszabadítottuk a senyvedő növényeket a gazból, és ahogy haladt a munka egyre elégedettebbek lettünk munkánk látványos eredményét látva. Később egyedül folytattam, folyamatosan díszcserjéket vásároltam és ültettem, tavaszi hagymásokat dugtam és új virágágyásokat telepítettem vagy készítettem elő tavaszi beültetésre. Életre kelt és titkokkal telt meg a kert még az első hó előtt, hogy azután megpihenjen a nagy finálé, a tavasz előtt. Azután jött az ígéretekkel teli tavaszra a nyári boldog beteljesülés. A kert megadta gyümölcsét, s ugyanakkor azt is megmutatta, hogy hol van szüksége több odafigyelésre és gondozásra.

Most újra a várakozás ideje jön. Még két hónap és a hóvirág lassan újra harcol a tavaszért. De most még az új növények pihennek, rügyeik duzzadva várják a tavaszt, a nárciszok, tulipánok, tavaszi tőzikék és a krókuszok a hó alatt is fejlődésnek indulnak majd megállíthatatlanul és láthatatlanul, ahogyan a szerelem is kivirágzik a nő szívében szép csendben és elrejtve. S várják együtt mindannyian a tavaszt, hogy megmutathassák igazi szépségüket a világnak, s hogy általuk újra varázslat költözzön a kertembe, s a kert csodái által a szívembe.

- Virág -A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: