újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Virágos cizella

2021. május 30.

Vissza a naplóhoz

Barátom grafikusként dolgozik egy helyi nyomdában. Az ő dolga az anyagok nyomtatásra való előkészítése, vagy épp tervezése is, ha az ügyfél csak a gondolattal tér be hozzájuk. Legutóbb egy ballagási meghívó elkészítése lett volna a feladat. No nem egy teljes iskola részére, nem is egy osztálynak, hanem egyetlen család tüncike lányának ballagási vacsorájára, ami a kisváros legpuccosabb szórakozóhelyére volt lefoglalva. Úgy 50 db invitáló papirosra szólt az igény.

Már az elején balsejtelmekkel indult a munka. A kicsike család egy böhöm nagy Merdzsóval, teljes létszámban, rokonokkal együtt érkezett meg, két parkolóhelyet is elfoglalva a nyomda előtt... bent pedig az egész irodát. Karomnyi aranyláncok próbálták kijelölni a tervezendő grafika stílusát, de gyorsan el is hangzott az instrukció az anyától:
- Legyen csudálatos! Nem is kérünk mást, csak csudálatos legyen. Pink, fekete meg arany.
Tompítandó a túlerőt, barátom segítségére sietett főnöke, a nyomda tulajdonosa is, és sikerült elérnie, hogy ezen nagy volumenű új megrendelés miatt ne kelljen már eldobni a folyamatban lévő munkákat. Az egyezség szerint két nap múlva megtekinthettek három különböző variációt a pink-fekete-arany meghívóra.
Barátom azon próbálkozása, hogy pontosítsa, mit jelent a "csudálatos" a megrendelők számára, azaz, hogy milyen irányban induljon el a tervezés folyamán, nem járt sikerrel:
- Nekünk mindegy, hogy fog kinézni, a lényeg, hogy csudálatos legyen. Meg persze olcsó - és ezzel elindult egy izzadságcsepp a főnök homlokán.

Elérkezett a nagy nap, az asztalon kinyomtatva a három terv, három eltérő stílusban. A parkolóba - két helyet elfoglalva - befordult a Merdzsó, az irodába meg bevonult a család. Az anya forgatja a terveket:
- Nem ilyenre gondoltam - mondja.
- De mégis milyenre? - kérdezi a barátom.
- Nem tudom, de nem ilyenre. Olyan szépre. Ha lenne itten harminc változat, akkor rá tudnák mutatni.
- Harminc terv az egy kicsit sok - vágta rá rémülten barátom-, illetve a múltkor mutattunk már önöknek vagy ötven mintameghívót.
- Igen, de azok se tetszettek. Én valami újat, szépet szeretnék. Én másmilyenre gondoltam. Ezeken nincs cizella.
- Honnan tudnák, mi jár a fejedben, hugi - szólalt meg az egyik férfi a társaságból, ezek szerint a nő bátyja. - Mondd már meg végre, milyet szeretnél!
Majd a nyomda tulaja is próbálkozott: - Talán hozzon egy olyan meghívót, ami önnek tetszik, egy újságot esetleg, amiből láthatnánk milyen stílusúra gondolt.
- Nem tudom hol láttam olyan újságot, de legyen virágos cizella a szélén, ami mostanság divatos.
- Mire tetszik gondolni? Jó lenne egy minta - könyörgött a barátom.
- Há' olyanra, amilyen a szekrényünkön is van otthon.
Ezt már a férj sem hagyhatta annyiban: - Dehát ők még nem is látták a szekrényünket...

- Matyómacsó -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: