újabb események régebbi események további események
02:01
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:53
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Zajlanak az események

2022. május 16.

Vissza a naplóhoz

2018. április 26.-i jegyzet:

Nagyon lassan, de halad a ház. Ma lett szétbombázva a fürdőszoba (a kád, meg a régi gázbojler kikerült és ki lett vésve a vízcsöveknek a helye), csinálja a Jani a vizet is. A járólapot az öregem fogja lerakni. A csempézés még odébb lesz. 'Természetesen' szívunk ismét, ahogy szoktunk. Felmondta a szolgálatot a cső, ami a retyóhoz csatlakozik, nem lehet ráengedni a nyomást, szóval azt is lehet rendbehozni, addig öntögethetjük le a cuccot. Mindegy, örüljünk hogy van wc, van akinek nincs. Háza sem...
Talán szombaton átköltözünk, de kb. 2 hónapja költözünk, szóval hiszem, ha látom. Égen-földön nincs errefelé fuvaros, maradt az a jóember, aki szétgányolta a cuccainkat és megrövidített engem egy szekrénysorral, meg egy ággyal. Kíváncsi vagyok, ezúttal hogyan fog alakulni a hurcolkodás.

A nettel még mindig szívunk, nevetséges ez is. Bementünk kedden a szolgáltatóhoz, hogy felbontsuk a szerződést, mivel 2 hete el kellett volna kezdeniük szolgáltatni, de nem történt meg, mivel a kedves szerelőjük félmunkát végzett és a modemet is ránk akarta verni. Flegma volt a csaj, foggal-körömmel védte a palit (milyen jogon foglal állást bárki mellett úgy, hogy ott sem volt és nem látott-hallott semmit?), meg közölte, hogy nem bontja fel a szerződést, mert nincs meg a modem. Mondtuk neki, hogy ezt a szerelőjükkel rendezze le, mert ő vitte el a házból. Elkezdte, hogy márpedig azt a modemet onnan (tőlük) kivitte. Mondom az világos, de tőlünk is elvitte, hogy hová, azt rajta kell számonkérni! Mondja apám, hogy a hozzávaló CD-t otthagyta. Azt mondja a nő, hogy olyat nem szoktak csinálni. Mondom az lehet, hogy nem szokás, de ő megtette, behozzuk, megmutassuk? Hebegett-hápogott. Mondom neki, hogy nem fogom elvinni a balhét a szerelő helyett (mert az én nevemre köttetett a szerződés). Az a szerencsém, hogy nem írtam alá semmi olyat, hogy otthagyta a készüléket, különben le nem mosnám magamról a mocskát. Mondom a nőnek, hogy szerinte mit tudtam volna csinálni azzal a modemmel, megettem? Több ponton is értelmetlen, meg logikátlan az egész, pl. az, hogy eltüntettük. Persze, megigényeljük a szolgáltatást, aztán lenyúljuk a modemet, megakadályozva ezzel a bekötést és használatot, szóval kib@$zunk saját magunkkal, mert az jó buli, plusz fizetni is akarunk 30 ezer forintot, mert fuldoklunk a pénzben, főleg 2,5 hónappal házvásárlás után és felújítás közepén. Jól le is járatjuk magunkat. Nonszensz az egész. A legjobb, hogy kijött már az első számla is! Pislogtunk, hogy mi van?! Nemhogy a szolgáltatás nem üzemel, mivel a kedves kolléga valószínűleg benyelte a szerkentyűt, anélkül meg nem működik az egész dolog, de a ház még üres, nincs tv, számítógép, akkor vajon milyen szerkezeten vettük volna igénybe a tévéadást, meg a netet? Vicces. A mobilunkkal ugyan tudunk netezni, de akkor sem volt lehetőségünk, mert nincs szolgáltatás amíg a modemre nincsenek rákötve a kábelek, azt meg az a jóember nem hagyta ott. Most rajtunk keresik és a szerződést sem akarja a csaj felbontani, addig meg úgy veszik, hogy szolgáltatnak és persze fizessünk a nagy semmiért. Anyátokat! Kíváncsi vagyok, hogy hány emberrel játszották ezt már el. Az Ildi is, meg egy szomszéd is mondta, hogy szar cég, mert akadozik, meg sokszor nincs net, csak el vannak szállva, mert Almáson csak ők vannak.

Másik faszaság:
Telefonált tegnap apám volt barátnője, hogy jött egy levél a nevemre (mivel még oda vagyunk bejelentve, ezért oda mennek a küldeményeink). Kérdezi apám, hogy milyen levél? Valami magánlevél, innen Bácsalmásról. Mi?! Ki ír nekem levelet onnan, ahol nem is ismer még senki (csak az Ildiék, az ügyvéd, meg a ház előző tulajdonosai) és honnan tudja bárki is a teljes nevemet, meg az állandó lakcímemet? Feladta tegnap a Gabi expressz, ma ideért. Egy idegen nő érdeklődik benne, hogy eladó-e még a házam? Az egy dolog, hogy honnan tudja, hogy eladó volt, mert még most is ott virít a felirat, mivel az okos volt tulaj fogta és felfestette csak úgy a ház falára jó nagy betűkkel, hogy eladó. Oké, biztos látta, aztán érdekelte, csak - ahogy a levélben is közölte - nem talált semmilyen elérhetőséget és gondolom nyomozni kezdett, hogy ki a hirdető. Nyilván nem tudhatja, hogy már elkelt, egyrészt mert még ott van az "Eladó" felirat, másrészt úgy kérdezte, hogy "eladó-e még?" Nem ez az érdekes, hanem ki adta ki egy vadidegennek az adataimat? Gondoltam, hogy kikért egy tulajdoni lapot, de apám azt mondta, hogy azon rajta van, hogy most került a nevemre, tehát rájött volna, hogy már elkelt és akkor nem ír. Akkor honnan vette az adataimat? Az ügyvéd tuti nem adta ki, neki kell a legjobban tudni, hogy törvény bünteti a bizalmas adatok kiadását. Gondoltuk, hogy a volt tulaj, mert ő látja a papírokon az én adataimat is, de az Ildi azt mondta, hogy a főnöknője (akitől vettük) sem adta volna ki, meg nem is volna logikus, hiszen minek adta volna meg az elérhetőségemet egy érdeklődőnek, ha most vettük meg tőle a házat? Már ott is sántít a dolog, hogy miért pont az Erikától kérte volna le az adataimat, hiszen ha megtalálta volna, akkor engem már nem kellett volna lenyomozni, mert rájöhetett volna, hogy az Erika volt a tulaj, de már eladta. Rejtély az egész. Az öregem el akart velem menni a feladó borítékon szereplő címére, de az Ildi rákeresett fészen' a feladó nevére és egy roma csajt adott ki. Ide Almásra szűkítve azon a néven csak ő van és az öregem nem akar odamenni, mert "cigányokkal nem kezd". Hagyott telefonszámot, szóval mondtam, hogy legalább telefonon tudjuk már meg, hogy honnan vette az adataimat! Nem tudom ki adta ki, vagy hol voltak elérhetőek, de baromi jó, hogy boldog-boldogtalan hozzájuk fér. Mondta apám, hogy vakarjuk le az "Eladó" feliratot és kenjük újra a falat (úgyis az lesz, az egész ház át lesz festve, mert jelenleg pereg a régi festék, meg a feliratot is el kell tüntetni), mondom neki poénból, hogy inkább csak írjunk fölé egy "nem" szót, hogy ne akarják folyton megvenni. :-D Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fért hozzá a nő az adataimhoz.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: