újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Férfi szemmel a kozmetikumokról

Látogatók száma: 60

Igaz én férfi vagyok :) De nekem is vannak tapasztalataim a különböző samponokról, haj zselékről, haj habokról, dezodorokról, parfümökről és egyéb férfiaknak való termékekről.

A most leírtakat mind a saját "bőrömön" tapasztaltam.
Kezdjük a samponoknál. Mire megtaláltam a számomra ideális hajsampont eltelt jó pár hónap és több tucat sampont próbáltam már ki. Némelyik agresszív fejbőr viszketést idézett elő, de volt olyan is amelyiktől totálisan kiszáradt a fejbőröm.
Egyszóval nem az ígért és elvárt hatást kaptam amit a reklámokból lehetett hallani.
Nem is értem kiken tesztelhetik ezeket a szereket ? Talán egereken ? Ahol nem számít a végső hatás ?! Mint állatvédő remélem , hogy nem kínozzák szegény párákat ilyesmivel:)
Egy bizonyos a cégek és forgalmazok azzal törődnek leginkább , hogy a zsebük minél jobban megteljen és az nem számít , hogy milyen áron is! Van aki a hajkoronáját veszti el...
Emlékszem rá, hogy a nagymamám annak idején lúgszappannal mosott hajat és ecetes langyos vízzel öblítette le , nem is volt semmi ilyen jellegű problémája a hajával.

A zselékről és habokról is tudok bőven írni mivel ezen termékek széles választékából is sokat kipróbáltam. Amikor tízen évesen elkezdtem használni a hajformázó szereket volt amelyik használata után megfájdult a fejem. Elsőre nem is gyanakodtam a fejemre kent "cuccra". Ám de amikor rendszeressé vált a használata után a fejfájás ,elolvastam a összetevőket a dobozon és láttam feltüntetve az alkoholt. No én a fejem keresztül vittem be a napi alkohol adagom, mindazon ellenére , hogy amúgy nem iszom egy korty alkoholt sem soha! Tehát a fejfájásom erre vezethető vissza és amint abba hagytam a használatukat megszűntek a problémák is.

Dezodorokról,parfümökről: Dezodort nem igazán használok , nem tartja az illatát.
Parfümből viszont annál több van , jelenleg 8 féle parfümöm van amit használok is nap mint nap. Persze ezt nem dicsekvésből írom!:) Itt megtapasztaltam, hogy az ár nem mindig mérvadó a minőséget illetően. De ez azon is múlik kinek milyen az ízlése és milyen illatokat szeret.

A barátnőm és az anyukám szerint mindig jó illatokat választok a boltban kapható termékek közül.

Szóval nem vagyok én ellene a kozmetikumoknak és egyéb szépségápolási termékek ellen csak jobban megnézem én is , hogy milyen összetevőkből áll. Igénytelen sem vagyok attól még , hogy nem kenek válogatás nélkül mindent magamra. Vannak bevált termékek amit használok. Nem rombolom az egészségem és a bőröm mindenféle vicik-vacakkal.

A cikket írta: H.Norbert

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nekem is tetszik:)
Azért az az ecetes vizes öblítés még mindig aktuális,
1. - mert selymes és fényes tőle a haj, és a hiedelemmel ellentétben az ecet szaga nem marad meg a hajon. Ami nem mellékes, nem tartalmaz vegyszereket!
2. - mert (és itt ovis, iskolás gyerekekre is gondolok), nem megy bele a hajtetű a hajba.
De sajnos egereken tesztel a legtöbb cég. Meg kismajmokon, meg stb-n....Neten van fennt lista, hogy mely gyártók nem tesztelnek állatokon. Meg érdemes figyelni a kisnyuszi jelet a flakonon, ha rajta van akkor tuti nem haltak, nem rákosodtak, nem vakultak meg érte kisállatok.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: