Erotikus
Csináljuk konyhában!
Látogatók száma: 181
Hiszen, a cirbolyás bukktócát is ott kell!
A cirbolyás bukktóca receptje először! (+18 később!)
Cirbolyás bukktóca hozzávalók 6 főre,12 db-hoz:
55 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek méz
5 ek cukor
5 ek cirbolya (vagy fenyő)mag őrölve
1 tojás
7 dkg olvasztott vaj/ Rama + kb 2 dkg a tetejére
csipet só
tölteléknek kb. 6 ek lekvár (házi a legjobb) de tölthetjük akár nutellával is
elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet, mézet, cukrot,5 ek őrölt cirbolyamagot,tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezzel simára dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerünk, a két oldalát összetapasztjuk.
Megkenjük olvasztott vajjal, és vágással lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukktócák pont összekelnek.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm
Miközben sül,partnerünk kíváncsisága mindenképpen nőni fog,és okvetlenül bekukkant a konyhába!
Amikor lehajol, és benéz a sütőbe, ne habozzunk!
Gyengéden vessük rá magunkat,és tegyünk meg mindent, amit csak éppen bírunk!
:D:))
A cikket írta: wadbikaiy
Hozzászólások
időrendi sorrend
Üdv. Ilona
Válasz erre: spagocha
Már azt hittem, hogy a cikkre írtad! -)))
Válasz erre:
Ezért már érdemes volt ma felkelnem! :D :D :D
Válasz erre:
:-(
Válasz erre:
Ő mindig változó tényező? Bekukkant, öltözik és ki....? :D
Válasz erre: wadbikaiy
A fotón az van, aki bekukkantás után kezd öltözködni a konyhakövön. :D:))
Válasz erre:
A fotón a cirbolyás bukktóca? :-)