újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mindenki arra megy ?

Látogatók száma: 39

Egy ideig csak szórakoztat, de később nagyon is komoly az egész!

Magyarországon minden nagyon be van rendezve és nagyon is precíz a közlekedés. Már mint a városokban, falvakban. De az autópályán nem.
Életem során sokat utaztam sok fele. Főleg Ausztriába, Németországba, Svájcba.
Ott minden rendezett, de az ottani autópályán ami van az maga a halál. Rengeteg autó, s mindenki rohan. Ki tudja a másikat minél gyorsabban megelőzni. Csak arra nem gondolnak, hogy jobb lenne öt perccel tovább élni, mint öt perccel hamarabb meghalni. Ezek élvezik a száguldást és amikor a másik utoléri, akkor már Ő van a hullazsákban.
Most az életem Olaszországban folytatódik. A város nagyon szép egzotikus minden. Magával ragad a régi történelem. Beleélheted önmagadat a régi dolgokba.
De a közlekedés az maga a káosz és halál.
Eleinte szórakoztató volt minden, de később nagyon is komoly. Vigyázni az életedre ez nagy kincs itt Rómában és egész Olaszországban.
5 millió lakos kicsit túl sok egyszerre és a millió autó, motor. Borzalmas.
Van 2 sáv, abból csinálnak 6 sávot, közben a sok motor tolong a lámpánál. A zebra közepén megállnak. Ha át akarsz menni a másik oldalra fél napot várnod kell, míg átengednek. Ha piros a lámpa, akkor nem sokára zöld, de rögtön indulj, mert ha nem, akkor autó duda egész Rómában elindul és fülsérülést okoz 1 perc alatt. Mindenki megy, amerre lát. Nincs precizitás, nincs megszervezve semmi sem.
Ha nem indulsz el, akkor biztos az autód valamelyik része lepottyan, vagy neked mennek és ha nem Te vagy a hibás, akkor is téged hibáztatnak mindenért.
Ha kiteszed a kezedet, biztos valami őrült letépi és másikat nem kapsz helyette, hanem a fájdalommal kell küszködni.
Parkolás az nagyon klassz dolog itt. Mert , hogy nincs szabad hely mindenki 1 helyért harcol és kell nekik. Azért jó a kicsi kocsi ,mert az mindenhova befér. Adott egy parkolási sáv , de Ők csinálnak még egyet, nem számítva , hogy ott van a szelektív hulladék kuka és annak a tetejére is mennek a kukás kocsi majd csak megtalálja a szemetet az autóval együtt, de csak éjszaka.
Ha pedig van parkolási lehetőség az maga mennyország. Örülsz, ha találsz, de ott van a de utána rögtön beáll egy másik kocsi és ha menni szeretnél, akkor várj napokig míg jön a tulajdonos érte. Nem számít mi van , mert itt a rendőrség nagyon készségesen segít. Minden fél méterben állnak , de minek csak dísznek vannak ott. Ahányat kérdeztünk az mind mást mondott és mutatott. De a pénz azt keményen behajtják.
Mi csak a centrumban parkoltunk és nem tudtuk, hogy csak vasárnap ingyenes és nem terjed ki hétvégére is.
Na most fizethetünk jó sokat. De hogyan. Kitaláltak egy összeget és van kép, de kamera nincsen és pár hónap múlva jön az értesítés, hogy fizess. Egy nap csak 80 euró . Mivel mindössze 5 hétvégén voltunk a centrumba és mindig nem jó helyen vagyis most csak kemény 400 eurót. De van egy olyan lehetőség, hogy ha nem fizeted ki az összeget akkor írsz egy kérvényt és akkor az iroda eldönti,hogy kell e fizetni vagyis jó-e a papírod akkor elengedik az összeget ha nem akkor a tripláját kell fizetni. Öröm az egész úgy. Nem ?
Szóval most nem megyünk a centrumba, csak nyáron, mert akkor teljesen ingyenes.
Az autóbusz az is marha jó. Látod a pontos időt , de várakozni csak fél nap míg jön, mert jön és az út közepén meg is áll , de mindenki tolong és rohan fel rá. Nem számít, hogy a busz már szinte az utasok rakják össze , vissza a kőkörszakba lábbal hajtani kell , mert olyan szuper.
Az autópálya az aszfalt az biztos nem látod a millió kocsitól és az út széli gaztól.
De hepe - hupás. Ha megcsinálják, akkor egy darabot felbontanak és megcsinálják kétszeresen dupla púppal. Szerintem, aki szülni akar az csak oda menjen, biztos 1 perc alatt megindul a szülése.
Hova szeretnél eljutni azt te tudod ,de a tábla nem jelzi . Vagy nincsen , vagy le van kopva és megette a rozsda. Ha elindulsz, akkor számoljál rá 3 napot , mert vagy átrendezik a közlekedést, vagy a tábla hiánya miatt nem jutok révbe.
A gaz az út szélén szinte hívogatja az embereket. Sírnak, könyörögnek, hogy vágjál már le mert már fáj, hogy a sok millió autó átvág rajtam . De ember nincsen, aki megcsinálná.
Semmire sincsen itt ember.
A turizmusra, parkokra, történelemre nagyon is adnak. De a szemét, bűz, a káosz, a rendetlenség, a házakról hulló vakolat az arcodba eső gatya darabok és a lepedő befedi a testedet. A szirénázó ambulancia autó, a levegőben hasító rendőrautó és sok minden ellenére az emberek boldogak és élnek rendesen és kiegyensúlyozva.
Hiába a táj szépsége, a városok édes virág illata a sivatagi mediterrán meleg és a történelem az emberrel elfeledteti minden rosszat és csak a szépet látja.
Minden új . De ha itt akarsz élni meg kell tanulnod a dolgokat nagyon keményen és beilleszkedned a környezetbe ,hogy Te is azzá válhass, mint a többi lakos.
Nekem eleinte nagyon - nagyon nehéz volt ,de megtanulni nem lehet hamar. Most is tanulom és fogom is.
De megszokni talán nem fogom , csak vele élni .
Nagyon - nagyon vigyázni mindenre, mert egy emberi életed van és az nagyon nagy kincs. Akárhol is élsz a világon!

A cikket írta:

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Minden nagyváros különbözik a másiktól, elég sokba jártam. Mindnek van szépsége, és van amit nem lehet szeretni benne. Élni csak egy délalföldi nagyvárosban éltem hosszabb ideig. Itt szeretek mindent.:-)
rómában csak macska van több, mint autó. és nagyon okosak. sok ember végzi a vadul hajtó autók kerekei alatt, de a macsekok vigyáznak magukra. tanulhatnánk tőlük.
Te jobban látod , mert ott élsz - én csak egy párszor voltam Olaszországban.
Az igaz, hogy nem Rómában, hanem északabbra, több nagy várost bejárva.
Amit tapasztaltam - igen jó autópályák, minden jelzéssel ellátva, térkép nélkül, símán minden eltévedés nélkül megérkeztünk uticélunkhoz.A kijáratokat az igaz, hogy figyelni kell, de pont úgy van megcsinálva, hogy mindent el tudj érni mindenfelől.
A városi közlekedés - igaz hogy kimondottan temperamentumos, olykor őrült - de logikán épül.
Az viszont biztos, hogy a beilleszkedés nem könnyű, az olaszok nem egy könnyen fogadják be az " idegeneket". Ezt egy olyan embertől tudom, aki már 30 éve ott él, és saját erejéből vívta ki azt , hogy nem idegen.
Az a hölgy tetszett, akire ráálltak a parkolóban. Egy lökés előre, az autóval, egy lökés hátra és máris ki tudott fordulni! :))))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: