újabb események régebbi események további események
15:40
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:14
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába
22:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába

HÍREK - lakás tizenhét négyzetméteren

2014. május 15. - Látogatók száma: 51

Http://www.startlap.hu/otthon/?kiemelt=elet-17-m-en#sl

A fenti linken megnézhetsz egy 17 m2-es párizsi lakást.

Ha valaki, én bizony tudom értékelni, mekkora különbség van az önálló lakás és az albérlet között, mert magam is tizenhárom évig laktam albérletben.

Egyetemistáknak, fiatal egyedülállóknak igazán praktikus lenne egy ekkora kis lakás. Ha lenne befektetni való pénzem, csak ilyen lakásokból álló házakat építenék, s nem kétséges, hogy lenne bérlőm elég.

Mi, magyarok, a saját tulajdonú lakásokra szocializálódtunk, arra törekszünk, hogy megvegyünk, vagy megépítsük álmaink otthonát, pénzt és munkát nem kímélve, s eladósodva életünk fele részére, hogy miután kirepülnek gyerekeink, ott kergessük egymást, párunkkal kettesben, a hatalmas lakásunkban, vagy házunkban, fizetve a nagy rezsit.

Nyugaton ez nem divat, sok a bérelhető lakás, melyet azért épít a beruházó, hogy azokat bérbe adja, tisztességes, ámde megfizethető bérleti díjért, s mindenki találhat magának - a pillanatnyi családi körülményeinek figyelembe vételével - megfelelő alapterületű, elhelyezkedésű, megfizethető bérlakást, melyet bármikor másikra cserélhet, ha változnak a körülményei.

Sajnos, nálunk az önkormányzatok a lakáspiacon a legnagyobb bérbeadók, közismert előnyökkel és hátrányokkal szabályozva ezirányú tevékenységüket. Mellettük a befektetési jelleggel lakásingatlant vásárló magánszemélyek következtek, akik egy-egy lakást akarnak a lehető legmagasabb áron bérbe adni. Éppen azok a piaci szereplők hiányoznak, akik a szabadpiacon tetemes számú bérletet kínálhatnának. A pénzügyi befektetők többnyire az immár lassan kiadhatatlanná váló irodaházakra és bevásárlóközpontokra koncentrálnak, mert maguk is beruházásuk gyors megtérülésével számolnak és a lakáspiacon ez bizony nem megvalósítható.

Természetesen szót kell ejtenünk arról is, hogy nálunk, sajnos, nincs meg a megfelelő kultúra a bérlakások használatára, hiszen számos bérlő a bérleményét nem otthonának tekinti, melyet sajátjaként kellene óvnia, hanem szükséges átmeneti megoldásnak tartja, nem érzi sajátjának, így állagát megóvni nem áll szándékában.

Pedig, ha belegondolunk, a sok-sok millióért megvásárolt ingatlan gyakran röghöz kötöttséget is jelent, mert a beleölt pénz csak egy holt tőke, melyet sokkal jobban lehetne hasznosítani, pl. utazásokra fordítani.

De mi már csak ilyen röghöz kötöttek vagyunk.

A cikket írta: Yolla

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. május 16. 14:30

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2014. május 15. 20:52

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Szia, Éva!

Ha jól sejtem, a lakásszövetkezetek sem jobbak a társasházaknál.
Itt minden bérbeadó gyorsan akar meggazdagodni, legyen az vállalkozás vagy magánszemély, pedig az kicsit nehezen megy, ezért forognak a bérlők és rövidebb-hosszabb ideig üresen állnak ingatlanok.
Hogy bérbeadónak és bérlőnek mi a kötelezettsége, azt egyetlen jogszabály sem konkretizálja, így azokat a bérleti szerződéseknek kellene tartalmazniuk, csakhogy azokra általában nem térnek ki a felek, ezért sok a vita, meg a per.

Puszi: Yolla
2014. május 15. 20:52
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2014. május 15. 20:44

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2014. május 15. 16:38

hová tenném a könyveimet ebben a kis lyukban?

No, de Müszi!

Már az E könyv a divat!
2014. május 15. 16:38
hová tenném a könyveimet ebben a kis lyukban?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: