újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Focilabda a szobában

Látogatók száma: 102

A fiam nagy focista volt már pici kora óta, és a téli napokra varrtam neki egy úgynevezett szobafocit.

Mindig is a legkedvesebb játékaink közé sorolhattuk a labdát, s ezen belül a focilabdákat. Valami külső kapocsként vonzott bennünket a közös játékra, s ezáltal a mozgásra.
Sosem feledem, mennyire nem szerettem futni, mindig szúrt az oldalam. Azonban, ha ugyanazt a mennyiségű futást focilabda vezetésével kellett megtennem, sohasem éreztem az előbb említett kellemetlen érzést. Sőt, még időben is sokkal tovább bírtam.

Mikor megszületett a fiam, örömmel vettem észre, hogy nagyon jó a gömbérzéke, örömmel rugdosta, majd rugdostuk együtt a lasztit.
Aztán eljött az első osztályba való lépése, s egyben fellépett a helyi fociegyletbe is. Mennyi alkalommal "kellett" nemcsak a meccseire, hanem az edzéseire is elmennem. Volt, mikor hideg, szemerkélő esőben néztem végig, ahogy edzik, alakítják izmaikat, figyelmüket, taktikájukat.
S beköszöntött a tél, s vége lett az edzésnek, a meccsnek, szinte beszorultunk a négy fal közé. Nem egyszer arra lettem figyelmes, hogy egy-egy kisebb labda önálló életét élte. Persze, senki sem látott semmit, csak egy-két törött tárgy zokogta el, mi is történt.

Az egyik este bevittem a garázsból a fiam egyik focilabdáját, melyet hosszan bűvöltem. "Mi az nekem egy focilabdát varrni?" - gondoltam magamban. Igaz, meggyűlt a bajom az ötszög szerkesztése miatt, de erre is megtaláltam a megoldást. Kinyomtattam a netről.

Kiszabtam, s szép lassan elkezdtem a darabokat összevarrni. A végén darabos szivaccsal kitömtem, és átadtam a fiamnak, aki már alig várta, hogy birtokba vegye. S kezdetét vette a szobafoci.

A cikket írta: kiki64

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Szia Kiki! Hát hiányoztál is már itt nálunk, visszavárunk! Puszik Orsolya

Aranyos vagy, kedves Tőled. Pusz: Kiki

:)
Szia Kiki! Hát hiányoztál is már itt nálunk, visszavárunk! Puszik Orsolya

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Szia Kiki! A foci nálunk családi hagyomány, jó kis cikket olvastam tőled!

Puszi Orsolya

KEdves Orsolya!
örülök, hogy olvastad a cikkem, ígérem a vakációban többet leszek fent.
Üdv:
Kiki
Szia Kiki! A foci nálunk családi hagyomány, jó kis cikket olvastam tőled!

Puszi Orsolya
köszönöm a szavaid, kedves Anubis
a focit jómagam is nagyon szeretem, régen még műveltem is
:)
De jó neked, hogy ilyen ügyes vagy, én ezt biztosan nem tudnám megcsinálni. Az én kamasz fiam is focimániás, van kb. ezer féle labda itthon, mert minden alkalomra azt kért mindenkitől. Mindegy, hogy szülinap, névnap, karácsony, gyereknap, mindig a labda:) Viszont nem bánom, legalább mozog, és nem a tévé előtt ül naphosszat.
Aranyos a cikked:)
Puszi
köszönöm, kedves Monic7676

:)
Nagyon aranyos történet!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: