újabb események régebbi események további események
23:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
15:40
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:14
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába
22:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Pillangó új bejegyzést írt a naplójába

A macskabagolytól a bagolymacskáig

2016. január 2. - Látogatók száma: 40

Macskabaglyot mindenki hallott már, legföljebb azt hitte, hogy tényleg macska. Mivel éjjel jár vadászni, és a sötétben csak a két nagy, sárga szeme villog, az érzékcsalódás tökéletes. Persze gyanús lehet, hogy miért van ennyi cirmos az öreg lombhullató, vagy az ártéri erdőben – precíz emberek megszámolták, hogy csak Európában 2 millióan élnek – van még pár szibériai, iráni, pakisztáni, bengál, türkmén és kínai, csak ezek is meg ne induljanak Európa felé, mert akkor tényleg nem marad más választás, mint a Mars. Volt egy rettentően sikeres sorozat a TV-ben, de inkább rettentő, mint sikeres: A marslakók. Ismerek valakit, akinek az ismerőse egyszer öt percig nézte, azóta a Nyírő Gyulában már többször is rányitották az ablakot, sajnos nem akar kiugrani. Ez pedig sokat javítana az osztály statisztikáján.

A beteg magyar egészségügyön is sokat segítene ez a megoldás. Rá lehetne írni a kartonokra, mindenki gyógyultan távozott. Az ablakon át. Na és, az is csak olyan nyílászáró, mint a többi. Vagy nyílásnyitó, lényeg, hogy dialektikusan szemléljük a dolgokat. Lehet, hogy Hegel hiába élt, de annyi biztos, hogy nem halt meg hiába. Mindenki után marad ez vagy az, ha más nem, egy bedőlt devizahitel.

Ezzel le is tudtuk a macskabaglyot, és áttérhetünk a bagolymacskára, mert olyan is van. Egészen pontosan 1961-től, amikor is egy perthshire-i skót gazda megtalálta a pajtában. A kóbor nyavi hófehér volt, de csak azért, hogy ne lehessen összetéveszteni a navikkal. A hótisztaságot lehet, hogy némileg kompromittálták a pajtabeli körülmények, de a gazdának nem ez tűnt fel, hanem az, hogy a cicának nincs füle. Addig csak fületlen gombokhoz volt szerencséje, amelyeket a takarékos skótok a templomi perselyekbe szoktak dobálni, miért is komoly iparág épült ki Osszián ködös, homályos földjén: fületlen gombokat gyártanak, amelyek sokkal olcsóbbak, mint az igaziak, kivéve Karácsonykor, mert akkor a skót is köteles mindaddig szeretni, amíg végzetesen el nem adósodik. Ez az egyetlen ünnep, amikor igenis a pénz boldogít. Jó, hogy nincs túl sűrűn, különben még Bill Gates is tönkremenne a nagy szeretetben.

Szóval, a perthshire-i gazda megbarátkozott a fehér cicával, és két dolgot csinált nagyon hirtelen. Először is elnevezte Zsuzsinak, aztán szólt a macskabuzi szomszédjának. McMacMegkattant megértette, hogy történelmi idők tanúja lett, és nem nyugodott, amíg a fületlen macskát be nem vezették a törzskönyvbe, mint rendkívüli nemtudommit, és ez azért jó, mert ettől kezdve lehet hurcolni a macskakiállításokra, ahol mindenféle színű kitüntetéseket osztogatnak. Később kiderült, hogy Zsuzsinak van füle, csak egy kissé lekonyult, mert a fültövi porca lazább a kelleténél, vagy mert az egyik génje éppen elkezdett mutálni. Vérbeli macskást azonban nem tántorítanak el a nemes szándékától holmi mutáns gének; azt mondja, minél mutánsabb, annál jobb, és csak azért is tenyészt.

Volt egy kis riadalom, mert Zsuzsi kölykei normális fülekkel születtek. Két hétig imádkoztak, és a szokásosnál is több fületlen gombot dobtak a perselybe, ekkor végre lekonyult két kölyök füle, és a skót lógófülű diadalútja azóta is töretlen.

Idővel egészen új tulajdonságokat találtak Zsuzsi utódaiban, pl. kerekebb a testük, és puhább a bundájuk, mint a lógatlan fülű rokonoknak, sőt sokkal dallamosabban nyávognak, mint ahogy miákolnak; akad egy-két különlegesség a dorombolás területén is, úgyhogy nagyon érdemes tenyészteni. Ami egyébként úgy történik, hogy egy lógófülűt összeeresztenek egy lógatlannal, aztán, ha ők is úgy akarják – de általában akarják, mert a cicus nem a fülek alapján választ partnert.

Mondják, hogy a kétlábú cicusok a vastag pénztárcákra és a fekete béemvékre buknak, és csak nagyon bonyolult pénzügyi konstrukciók esetén hajlandók tenyészni, továbbá a fülük se lóg, vagyis egyáltalán nem hasonlítanak a bagolymacskára. Akkor mégis a macskabagoly lenne a befutó? Nézzük csak, a nyávogása balszerencsét és halált jelent -stimmel, mert a szerencse összes fajtái között a leggyakoribb a bal; csak meg kell nézni a mai balszárnyat az Országházban, és a halált éppúgy nem lehet elkerülni, mint a kihagyhatatlan ajánlatokkal bombázó marketingest. Most már csak azt kell eldönteni, hogy melyik a jobb társaság, a bagolyszemű Pallasz Athéné, vagy Zsuzsi, a pajtamacs?

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. január 3. 14:54

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2016. január 3. 09:54

szar vasbogár még nem volt. hőscincér, esetleg?

Jöhet! Ne viccelj, ki ne vágyna egy igazi hősre ?
Üdv.:Viki
2016. január 3. 09:54

megtekintés Válasz erre: vikibal - 2016. január 2. 20:43

A baglyok irtó cuki állatok. Még puhábbak is, mint a macskák. Szóval nálam ők nyertek! Szarvasbogarakról írtál már? Ahogy azok a fában unatkoznak évekig..? Vagy van ott valami érdekes?

szar vasbogár még nem volt. hőscincér, esetleg?
2016. január 2. 20:43
A baglyok irtó cuki állatok. Még puhábbak is, mint a macskák. Szóval nálam ők nyertek! Szarvasbogarakról írtál már? Ahogy azok a fában unatkoznak évekig..? Vagy van ott valami érdekes?
2016. január 2. 15:32

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2016. január 2. 09:23

használd te is, nem kopirájtos

Kinek nézel Te engem? Sosem ékeskednék idegen tollakkal.
2016. január 2. 09:23

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2016. január 2. 07:11

"Mindenki gyógyultan távozott- az ablakon át " telitalálat.

Kár, hogy nem nekem jutott az eszembe.

használd te is, nem kopirájtos
2016. január 2. 07:11
"Mindenki gyógyultan távozott- az ablakon át " telitalálat.

Kár, hogy nem nekem jutott az eszembe.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: