Batáta (édesburgonya) leves
Látogatók száma: 55
Már rég óta agyaltam azon, hogy meg kóstolom a batátát! Csak ne lenne olyan rohadt drága! Végre rászántam magam! Mit mondjak: valami csoda! Különösen sütve, - mint a "rendes" krumpli! Köretként, vagy csak úgy magába! De a leves is kiváló belőle!
Hozzávalók:
• 1 ek olívaolaj
• 2 db kicsi édesburgonya
• 1 db hagyma
• 1 kk. gyömbérpor
• 1 kk. curry por
• 1 kk. kurkuma
• 1 kk. fokhagymapor
• 1 evőkanál tejföl vagy joghurt
• 1 kk. méz (elhagyható)
• só, ízlés szerint
• 1 liter víz
A hagymát egy kanálnyi olívaolajon megfuttatjuk, és a gyömbérport hozzáadjuk. Rádobjuk a kockákra vágott batátát, felöntjük négy bögre vízzel, majd hozzáadjuk a fokhagymaport, és megsózzuk.
Lefedve, nagyon kis lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, curry porral és kurkumával ízesíthetjük. Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot. Megkóstoljuk, és ha szükséges, egy kis mézzel ízesítjük.
Leves gyönggyel, vagy krutonnal tálaljuk!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.