újabb események régebbi események további események
16:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Bodzás kuglóf

Látogatók száma: 156

Szép rendben sorakoznak a polcon a bodzaszörpök... Mire is lehet még őket használni? Isteni ízesítők lehetnek a süteményekben.

Ez egy egyszerű, nagyszerű alaprecept, amit könnyen fel lehet turbózni egy kis extrával.

Hozzávalók:
350g vaj
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojás
350g búzaliszt
50 g kukoricaliszt
2 teáskanál sütőpor
csipetnyi vanília (én szinte minden sütibe teszek porított vaníliát, amit neten szoktam rendelni egy bioboltból(
250-300 ml szörp

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral belepakoltam a robotgép üstjébe és alaposan kikevertettem, majd hozzá dobáltam az egész tojásokat is.
Persze neki lehet állni kézzel, fakanállal is, aminek az az előnye , hogy felkészíti karunkat a vékony pántos nyári ruhákra.
Nálam a gép dolgozik, én addig viszont kimérem a liszteket, amihez hozzáadom a sütőport, meg a vaníliát.
Majd szépen fokozatosan hozzáadom a száraz hozzávalókat a vajas alaphoz.

Vajazott formába kanalazom a masszát , majd 180-200 fokos sütőben kisütöm, ami minimum 45 perc, de ez sütő, meg forma válogatja.

De a lényeg csak akkor jön,amikor a cucc kikerül a kohóból.
Kiszedtem a kész kuglófot a formából és egy tányérra tettem úgy forrón. Kanalanként locsoltam rá a bodzaszörpöt,amitől ellenállhatatlan illat kezdett terjengeni a lakásban.
Fordít, locsol... Egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti a lucskos tésztát, de a kukoricaliszt miatt bátran lehet locsolgatni, mert nyeli a folyadékot.

Ismét Jane Austen olvasok és megihletett a régi korok hangulata, az hogy akkor nem állva, a konyhapultnak támaszkodva kapták be az emberek a vacsorájukat, hanem szertartássá, közösségi eseménnyé emelték az étkezéseket, vagy akár a délutáni teázást.

Ebben a szellemben készítettem elő a kistányérokat, a virágos szalvétát. Hozzá főztem magamnak egy gőzölgő tejes hosszú kávét. Megadtam a módját.
Ezután jön az élvezet, langyos kuglóf vanília fagyival. (ez nem került a hozzávaló közé, mert nem akartam elriasztani asok hozzávalóval, meg a kalóriamennyiséggel :)

Jó étvágyat!

A cikket írta: YEAST

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: YEAST

Most készülök mentaszörpöt készíteni. Ahhoz valamilyen csokis sütit álmodok majd meg Neked!
Yeast

Óóóó, nagyon köszönöm, édesség recept bármikor jól jön! :)

Pussz,

Tündér

megtekintés Válasz erre: Tündér

Szia Yeast!

Remek tipp, több üveg bodzaszörpöm van itthon, de eddig csak ittuk. Most már enni is fogjuk.

Pussz,

Tündér

Most készülök mentaszörpöt készíteni. Ahhoz valamilyen csokis sütit álmodok majd meg Neked!
Yeast

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Minden vágyam egyszer kuglófot sütni, no majd akkor visszatérek ehhez a recepthez.
Egyébként minden foszlós kalácsot szeretek, különösen a fonott kalácsot, de jöhet a kakaós és az összes többi ... vajjal, mézzel megkenem, tejeskávéval, vagy kakaóval isteni.. :-)

Ha megsütöd, akkor látni fogod, hogy ez nem tipikus foszlós kelt tészta, a kukoricaliszt miatt "szemcsés" az állaga.
Eperdzsem? :)
Yeast
Szia Yeast!

Remek tipp, több üveg bodzaszörpöm van itthon, de eddig csak ittuk. Most már enni is fogjuk.

Pussz,

Tündér
Minden vágyam egyszer kuglófot sütni, no majd akkor visszatérek ehhez a recepthez.
Egyébként minden foszlós kalácsot szeretek, különösen a fonott kalácsot, de jöhet a kakaós és az összes többi ... vajjal, mézzel megkenem, tejeskávéval, vagy kakaóval isteni.. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: