Csirkehússal töltött alma .
Látogatók száma: 67
Hozzávalók: 15 dkg sült csirkehús , 2 dkg vaj,1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só ,reszelt szerecsendió, 4 szép piros alma ,1 citrom,1 csokor petrezselyem. A vajat olvaszd meg ,szórd bele a lisztet és pirítsd szép zsemle színűre . Öntsd kell tejel és
- kevergetve főzd sűrűre .
A tűzről levéve reszelt szerecsendióval és finomra aprított petrezselyemmel szórd meg.
A húst vagdald apróra és forgasd a mártásba . Az almák tetejéről vágd le a széleket de még szebb ha cikcakkban vágjunk. Az almák magházát vágd ki de úgy hogy kb 1 cm vastag fala maradjon .
A kivált almákat a kalapokkal együtt tedd citromos vízbe a gyümölcs húsát add a töltelékekhez .
A lecsöpögtettet almákba halmozz a húsos -almás keverékből helyezd rá a "kalapot " .
Tedd őket kivajazott tűzálló tálba a tetejére morzsolt vajat tégy.
És süsd előmelegített sütőben 8-10 percig .
És máris tálald mert a sült gyümölcs hamar összeesik .
De ha nem szeretnéd megsütni úgy is finom és szép gusztusos .
Szerecsendió: Dél -Ázsiából származó fűszernővény .
A szerecsendió különleges fűszer de myristicin nevű méreganyaga miatt azonban óvatosan kell adagolni. Kis mennyiségben frissítő hatású , nagyobb adagban kábaságot okoz!!!
Menta: Étvágyjavító és enyhe fájdalomcsillapító hatása van .Az élelmiszeripar mellet a gyógyszergyártásban és kozmetikákban használják.
Továbbá koktélokhoz ,fagylaltokhoz, húsételektől kezdve a salátákig is használják.
Illata kellemesen hűs ..........
Hozzászólások
időrendi sorrend
:)